Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isim de gitti!

Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isim de gitti!
6 Ağustos 2023 11:17

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Basın Danışmanı Ömer Topsakal uzun süreliğine yıllık izne gönderildi.

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinin ardından, eleştirilerin en çok yöneldiği isimlerden birisi de, seçim sürecinde CHP’de Medyadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapan Tuncay Özkan olmuştu. İkinci tur seçimlerinin yapıldığı 28 Mayıs gününün ardından belirli aralıklarla hakkında görevden alındığına dair iddialar ortaya atılan Tuncay Özkan, görevinin başında olduğunu ve iddiaların gerçek dışı olduğunu söylese de eşyalarını toplayıp Genel Merkez’den ayrılmıştı.

Parti içerisinde bu tartışmalar sürerken, CHP’den 15 Haziran’da yapılan açıklamada, 4 Haziran’dan önce ataması yapılan tüm danışman ve başdanışmanların görevden alındığı duyuruldu. Partiden yapılan bilgilendirmede kararın istisnasız tüm danışman ve başdanışmanlar için uygulandığı, Tuncay Özkan’ın da bu doğrultuda görevden alındığı ifade edildi.

Kılıçdaroğlu ise CHP’de medya ve sosyal medya yönetimini 6 Temmuz’ta yaptığı görevlendirme ile CHP MYK üyesi Eren Erdem’e teslim etti.

 

 

GÖREVİNE SON VERİLDİ

 

 

Eren Erdem’in göreve gelmesinin ardından daha önce Tuncay Özkan’la birlikte çalışan isimlerle de yollar ayrılmaya başladı.

Bu kapsamda, sosyal medya hesaplarından sorumlu olan Ali Sinan Acıoğlu’nun da görevine son verilmişti.

 

 

İLETİŞİM KOORDİNATÖRÜ DE İZNE GÖNDERİLDİ

 

 

Öte yandan parti içerisinde Tuncay Özkan’a yakınlığı ile bilinen ve şu anda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörlüğü görevini yürüten Ömer Topsakal’ın da süresiz yıllık izne gönderildiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Topsakal’la çalışıp çalışmayacağına yönelik kararını, Topsakal’ın izinden dönüşünde vereceği belirtiliyor.