Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı sürpriz olmaz, hakkıdır!

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı sürpriz olmaz, hakkıdır!
27 Ağustos 2022 11:02

Halk TV yazarı Fikret Bila, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki açıklamalarını hatırlatarak, “Bu açıklamalar Kılıçdaroğlu’nun adaylığının en güçlü olasılık olduğunu gösteriyor ki bu da sürpriz olmaz. Hakkıdır. 6’lı Masa’nın, ortak aday olarak Kılıçdaroğlu’nu göstermesi siyasetin olağan akışına da uygun olur.” düşüncesini dile getirdi.

 

 

“CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu iktidarı köşeye sıkıştıran, etkili hamleler yapıyor” diyen “her konuda iktidar harekete geçiyor. Kılıçdaroğlu’nun dediğini yapıyor” ifadelerini yazdı. Halk TV’deki köşesinde Kılıçdaroğlu’nun hamlelerini ele alan Bila, yazısında şunları kaydetti:
“İktidar, Kılıçdaroğlu’nun dediğini yapmış oldu”
“Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasından birkaç saat sonra, icralık olan 6 milyon vatandaşın borcunun devlet tarafından üstlenileceği, bu amaçla çalışma yapıldığı açıklandı. Kılıçdaroğlu vurduğu yerden yine ses getirdi. İktidar, Kılıçdaroğlu’nun dediğini yapmış oldu.

Tıpkı üniversite öğrencilerin kredi borçlarının faizinin silinmesi gibi.

Elektrik faturalarından TRT payının kaldırılması gibi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) sorunu çözmek için ilgili bakanlığın çalışmaya başlaması gibi.

Asgari ücrete iki kez zam yapılması gibi.

Şimdi de borcunu ödeyemeyen vatandaşın borçlarını devletin üstleneceğini açıklaması gibi.

 

 

“6’lı masanın başarısıdır”
Bu durum muhalefetin iktidara gelmeden iktidar gibi işlev gördüğünü ortaya koyuyor. AK Parti, iktidarı kaybetmemek, seçimleri bir daha kazanmak için muhalefet ne derse yapıyor. Böylece eriyen oylarını toparlayacağını düşünüyor.
Bu sonuç başta Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener olmak üzere 6’lı masanın başarısıdır. Muhalefet liderleri halkın gerçek sorunlarını biliyor ve çözüm önererek gündemde tutuyorlar. Önerileri de hayata geçiyor.

“6’lı Masa’nın ortak adayı olması olasılığını çok güçlendirdi”
İktidar, daha önce “yerli ve milli değiller, zillet ittifakı, hain, terörist destekçisi” diyerek muhatap almayıp her fırsatta parçalamaya çalıştığı muhalefetin önerilerine dört elle sarılmış durumda. Sanki roller değişmiş, iktidarla muhalefet yer değiştirmiş gibi.

Kılıçdaroğlu’nun iktidarı istediği gibi yönlendiren bir konuma gelmiş olması cumhurbaşkanlığı adaylığını da güçlendiriyor. Son dönemde gösterdiği yüksek performans ve etkili çıkışları 6’lı Masa’nın ortak adayı olması olasılığını çok güçlendirdi.

 

 

“6’lı Masa’nın, ortak aday olarak Kılıçdaroğlu’nu göstermesi siyasetin olağan akışına da uygun olur”
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “adaylık konusu benim için kapalı, aday olmayacağım” vurgusu yaparak konuyu kapattı. Ardından, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığı önünde bir engel yok” dedi. Ayrı günlerde Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu da Kılıçdaroğlu’nun adaylığının “yüksek ihtimal” olduğunu söyledi.

Bu açıklamalar Kılıçdaroğlu’nun adaylığının en güçlü olasılık olduğunu gösteriyor ki bu da sürpriz olmaz. Hakkıdır. 6’lı Masa’nın, ortak aday olarak Kılıçdaroğlu’nu göstermesi siyasetin olağan akışına da uygun olur.

 

 

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN