Kılıçdaroğlu’ndan iktidara ‘orman katliamı’ tepkisi

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara ‘orman katliamı’ tepkisi
25 Aralık 2022 18:40

“Türkiye Ormancılığında 98 Yıl” buluşmasında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Anayasa’ya aykırı çıkarılan yasalarla, tüzüklerle, yönetmeliklerle orman katliamının yaşandığını söyledi.

 

 

Ormanların Anayasa’daki hükümlerle korunduğunu ancak Anayasa’ya aykırı çıkarılan yasalarla, tüzüklerle, yönetmeliklerle orman katliamının yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, orman köylüsünün yaşadığı sorunların çözümünü 15 madde halinde sıraladı.

Yaklaşık 2 bin civarındaki orman kooperatifinin gerektiğinde sayıları artırılarak yeniden canlandırılacağını ve kooperatiflere her türlü araç gereç, makine ve kuracakları tesislere yönelik gerekli ucuz kredinin verileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, orman kooperatiflerini böylelikle ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Orman kooperatiflerinde orman mühendisleri, orman endüstri mühendisleri, avukatlar gibi çeşitli meslek gruplarının istihdam edileceğini aktaran Kılıçdaroğlu, kooperatifin gelirinin yetmemesi durumunda bu meslek gruplarının kamu görevlisi olarak çalışacağını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan dikili ağaç satışı ihale yönteminin orman köyü sınırları içerisinde asla uygulanmayacağını, müteahhitlere yönelik bu uygulamaya son verileceğini belirtti.