‘Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘dark web’ planlarını ihbar eden, İletişim Başkanlığı personeli’ iddiası

‘Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘dark web’ planlarını ihbar eden, İletişim Başkanlığı personeli’ iddiası
12 Mayıs 2023 10:35

CHP İzmir Milletvekili Özkan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da 2 Mayıs’ta Twitter hesabından paylaştığı “dark web” iddialarının nasıl başladığını anlattı.

 

 

The Independentturkish / Gökçen Tuncer

 

 

Özkan’ın açıklamasına göre, bazı ses ve görüntülerle oynanacağını ihbarını veren İletişim Başkanlığı’ndan görevli personeldi.

Söz konusu personelin direkt Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyleyen Özkan, “Böyle bir şeyin yapıldığını, bunun demokrasiye, insan haklarına, hukuka aykırı bir şey olduğunu ilettiler” dedi.

“Vicdanen rahat olmadıkları için gelip anlattılar. Elimizde bir isim listesi de var” diyen Tuncay Özkan’a göre bu manipülasyonu yapacak kişilere ödeme Bitcoin ile yapıldı.

Ne kadarlık bir ödeme yapıldığını ise bilmediğini söyleyen Özkan, paranın yurtdışında yerleşik uluslararası ajanslara aktarıldığını yineledi.

“Yapay zekayla üretilen bir büyük yalan” diyen Özkan, CHP kanadının nasıl bir önlem aldığını ise şöyle açıkladı:

Elbette bu duyulunca arkadaşlarımız, harekete geçtiler. Bu yapılan işlemin sahteliğini ortaya çıkaracak programlar var, satılıyor dünyada. Onlardan hemen satın alma işlemi gerçekleştirdik. Şu anda bizde mevcut. Böyle bir uygulama olursa hemen bu programlarla deşifre edeceğiz. Yarım saat içerisinde bütün dünyaya bunun yalan olduğunu söylemiş olacağız.

İş dünyası ve siyasi partilere hizmet sunan bir veri analiz şirketi olan Cambridge Analytica ile ilgili skandal, 2018’da patlak vermişti. 90 milyon Facebook kullanıcısına ait verilerin usulsüz kullanıldığı, 2016 ABD seçimlerinde oy verecekler üzerinde algı yaratıldığı ortaya çıkmıştı.