‘Kılıçdaroğlu ve yancılarında ‘Ya İmamoğlu üzerinde tabanda bir uzlaşma olur ve seçilirse ne yaparız’ korkusu var’

‘Kılıçdaroğlu ve yancılarında ‘Ya İmamoğlu üzerinde tabanda bir uzlaşma olur ve seçilirse ne yaparız’ korkusu var’
13 Eylül 2023 11:21

Gazeteci Fatih Altaylı, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul ve Ankara’da aday çıkaracaklarını açıklamasının ışığında CHP’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu bugünkü yazısında, “İyi Parti Genel Başkanı’nın bu sözlerine en az Erdoğan kadar hatta belki ondan daha fazla sevinenin ise Kılıçdaroğlu ve yancıları olduğunu görmemek ise mümkün değil” ifadelerini kullandı.

 

 

Altaylı, “Kılıçdaroğlu ve yancılarında ‘Ya İmamoğlu üzerinde tabanda bir uzlaşma olur ve seçilirse ne yaparız’ korkusu var. Genel merkez ve paralı askerleri İmamoğlu’nu paçavraya çevirip öyle aday yapmak, eğer buna güçleri yetmezse yani onlara rağmen İmamoğlu’nun hâlâ seçilme ihtimali var ise bu kez de İmamoğlu’nu aday yapmamak niyetindeler” dedi.
Altaylı, yazısının devamında şu görüşlerini aktardı:

 

 

“Madem İmamoğlu’nun genel merkeze rağmen kazanma ihtimalinden korkuyorsunuz, madem İmamoğlu’nu yetersiz ve liboş buluyorsunuz, madem aday dahi yapmayarak kazanma riskini ortadan kaldırmak istiyorsunuz. CHP’nin elinde tek bir alternatif var. O da Kemal Kılıçdaroğlu.

Cumhurbaşkanı adayı olarak İstanbul’da Erdoğan’ın önünde olmayı başardı. Erdoğan İstanbul’da yüzde 48 alırken, Kılıçdaroğlu hemen hemen yüzde 52 oy aldı. Bu yüzden de CHP’nin elinde İmamoğlu dışında İstanbul’u alma ihtimali olan en güçlü aday Kemal Bey. Üstelik şu anda milletvekili de değil ve partiyi yönetememekten başka bir işi de yok.”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.