Kılıçdaroğlu, Soylu’ya Ağrı’dan yanıt verdi!

Kılıçdaroğlu, Soylu’ya Ağrı’dan yanıt verdi!
2 Mayıs 2023 13:44

Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “14 Mayıs 2023, Batı’nın siyasi darbe girişimidir” sözlerine Ağrı’da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Ya darbeyi siz yapıyorsunuz. Bu ülke darbelerden çok çekti” dedi.

 

 

 

SOYLU’YA ‘DARBE’YANITI

Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “14 Mayıs 2023, Batı’nın siyasi darbe girişimidir” sözlerine Ağrı’da yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Bunlardan birisi kalktı dedi ki ‘Sandığa gider de oy verirler de ve iktidar değişirse; sözde darbe oluyormuş.’ Ya darbeyi siz yapıyorsunuz. Bu ülke darbelerden çok çekti” dedi.

 

 

Kılıçdaroğlu, Ağrı Millet Buluşması’nda konuştu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle:

 

 
“Yuh çekmeyin arkadaşlar sandığa gidin oyunuzu kullanın, yuhla bir şey olmaz sandıkla olur”

 
“Bu ülkeye hakkı, hukuku, getireceğim. Ağrı’da işsizlik ve ciddi sorunlar olduğunu biliyorum. Değişim istiyoruz. Yuh çekmeyin arkadaşlar sandığa gidin oyunuzu kullanın, yuhla bir şey olmaz sandıkla olur.

 

 

Bakan Soylu’ya yanıt

 
Bunlardan birisi diyor ki sandığa gidenler de oy verirler de iktidar değişirse sözde darbe oluyormuş, ya darbeyi siz yapıyorsunuz. Yargıda adaletsizlik var. Bir çocuk açsa o ülkede adaletsizlik var demektir. Emine Şenyaşar’ın hakkını, hukukunu teslim etmezseniz bir adaletsizlik var demektir.

Bu bereketli topraklarda siz hayvancılığı öldürüyorsanız, tarımı öldürüyorsanız, hayvancılığı geliştirmek için ta Güney Amerikalara gidiyorsanız… Senin ne işin var oralarda. Gel Ağrı’nın ovalarını gör kardeşim. Onlar vatandaş için değil yandaşları için, beşli çeteler için çalışıyorlar. Paralarını yurt dışına götürdüler. Ağrılılara, Türkiye’ye sözüm, kaçırdıkları 418 milyar doları son kuruşuna kadar getireceğim!

 

 

 

Sizin yoksulluğunuzu devlet dışında hiç kimse bilmeyecek. Bazı anneler diyor ki acaba bize altın hesabı açılır mı, sözüm söz altın hesabı da açacağız. Onlar yandaşlara veriyor biz size vereceğiz. Bütün sıkıntıları çeken kadın.

Ekmeğin arasına salça sürüp çocuklarını okula gönderen anneler var. Bunu da bitireceğim. Her çocuk arkadaşlarıyla beraber güle oynaya okula gidecek.

Beslenme çantası olmayacak. Her çocuk okulda suyunu, sütünü içecek, arkadaşlarıyla yemeğini yiyecek, tok bir şekilde evine gidecek.”