Kılıçdaroğlu: AKP taşıyıcı anne rolünde

Kılıçdaroğlu: AKP taşıyıcı anne rolünde
10 Mayıs 2013 09:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 maddelik “Demokrasi ve özgürlükler Bildirgesi”ni açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine neden destek olmadıklarını maddeler halinde açıkladı. İşte o konuşmanın satır başları:

Birinci nedenimiz; Bilmediğimiz bir sürece nasıl dahil olacağız. Bilmediğimiz bir maceraya ortak olmak bizim sorumluluk anlayışımıza uymaz.

İkinci nedenimiz; Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere süreç hakkında açıklama yapan bütün AK Partili’ler ”Öcalan’la pazarlık yapmadık, süreç iyi gidiyor” diyor. Süreç bu kadar başarılı gidiyorsa AKP, CHP’yi sürece niye dahil etsin?

Üçüncü neden; ‘‘AK Parti’nin hukuksuzluğa meşruiyet aramak, olası başarısızıkta bir günah keçisi aramaktan başka niyeti yok.

Ve son olarak dördüncü neden; “CHP Kürt meselesinin kalıcı çözümü için atılacak sağlıklı adımların hepsinin destekçisidir.Ama, bu çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi gerekmektedir.”

ÇEKİLME SÜRECİNDE SÜREÇ İHMAL EDİLMİŞTİR

AKP’nin sicili bozuktur. Süreçle ilgili hiçbir açıklama yapmamış ve TBMM’ye bilgi vermemiştir. Meclisin çatısı altındaki partilerle görüşme yerine Öcalan muhatap alınmıştır. PKK’ya geri dönülmez meşruiyet kazandırırken, Öcalan’ı resmi muhatap alındı. Çekilme sırasında bilinmeyen pazarlıklar sonucu hukuk ihlal edilmiştir.

BAŞBAKAN BASININ ÜZERİNDEN ELİNİ ÇEKSİN

Basın özgürlüğünü sağlayacak bütün güvenceleri verelim. Basın istediğini yazsın. “Başbakanın isteğiyle köşe yazarının işine son mu verilir?” Tutuklu gazeteci, öğrenci olmaz. Siz sorunu derinleştiriyorsunuz,  milletvekilinin içeride olması demokrasi ayıbıdır. Özel yetkili mahkemeler demokrasinin kamburudur, kaldırılmalıdır. Özel yetkili mahkemelerin 2006 yılından bu yana verdikleri kararlar yeniden açılmalı.

AKP ALANI ÖCALAN’A BIRAKMIŞTIR

Karşılıklı mektuplarla kamuoyunu şekillendirmektedirler. AKP’nin sessiz kalalarak alanı Öcalan’a bırakması vahimdir.
AKP izlediği yol ve yönteme kendisi de inanmamaktadır. Öcalan’ı halkımızın kabul edemeyeceği vaatlerde bulunmuşlardır.