Kılıçdaroğlu Elvan ailesini ziyaret etti: Ellerinden aldılar…

Kılıçdaroğlu Elvan ailesini ziyaret etti: Ellerinden aldılar…
13 Mart 2014 12:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu, 9 ay kaldığı komanın ardından yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın, ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 

 

Kılıçdaroğlu’na eşi Sevim Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül şekil etti. Kılıçdaroğlu, Elvan ailesinin evinden ayrılırken gazetecilere açıklama yaparak şunları kaydetti:

 

“Sabah ekmek almaya giden çocuğun öldürülmesi toplumun vicdanını kanatıyor. Kaybedilen bir evlat… Dün yine olaylar olmuş. Yine İstanbul’da bir kardeşimiz daha hayatını kaybetmiş. O aileye de Allah’tan rahmet ve başsağlığı diliyorum. Bütün yurttaşlarımdan şunu istiyorum; sakın ola ki provokasyonlara gelmeyin. Demokratik yollardan haklarımızı arayacağız, bunun mücadelesini yapıyoruz zaten. Daha güzel bir Türkiye, barış içinde yaşayan, huzurlu bir Türkiye bunu arzu ediyoruz. Bunun için çalışıyoruz, bunun için mücadele ediyoruz.

Her anne-baba çocuğunu umutla besler, onu büyütür askere gönderir, iş-güç sahibi olmasını ister, evlendirmek ister, torun sahibi olmak ister ama onların ellerinden aldılar bunu. Berkin 15 yaşında hayatını kaybetti, büyük bir üzüntü. Allah başka acılar vermesin diyorum. Herkesin başı sağ olsun diyorum.”