‘Kılıçdaroğlu değişime direndikçe koltuğuyla birlikte saygınlığını da kaybedecek’

‘Kılıçdaroğlu değişime direndikçe koltuğuyla birlikte saygınlığını da kaybedecek’
14 Eylül 2023 10:20

Sözcü yazarı Uğur Dündar, son cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesinin ardından parti içindeki “değişim” taleplerine karşılık vermeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Değişime direndikçe koltuğuyla birlikte saygınlığını da kaybedecek” dedi.

 

 

Dündar, “değişim”den kastının akla sadece Kemal Kılıçdaroğlu’nun gitmesi ve yerini bir başka ismin alması olmadığını belirterek şunları kaydetti:
“CHP’nin halkçı ve devrimci genlerinden alınacak güçle yapılacak değişim, parti içi demokrasiyi çağdaş düzeyde sağlamalı, kadınlarla gençler itici güç olmalı ve tüm topluma seslenen, heyecan verici yepyeni bir vizyon ortaya konulmalı. Ve tabii ki devrim gibi değişimin bayrağını CHP’nin kurucu ayarlarıyla barışık, Atatürkçülüğü asla tartışılmayan, Cumhuriyet sevdalısı ve tüm toplum kesimlerini kucaklama aşkıyla siyaset yapan genç, cesur ve dürüst bir lider taşımalı.”

Dündar, “Değişime direnen, bu nedenle giderek saygınlığını da yitirmeye başlayan Kemal Bey, rüzgârın nasıl estiğini öğrenmek istiyorsa sosyal medya mesajlarının altındaki yorumlara baksın. Onun pilotluğundaki CHP’nin hızla düşmekte olduğunu görür!.. Bu öylesine hızlı bir düşüş ki Sayın Kılıçdaroğlu’na hem koltuğunu hem de saygınlığını kaybettirebilir!..” ifadelerini kullandı.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.