Kılıçdaroğlu: Başkanın aynı zamanda partinin genel başkanı olması doğruysa evet oyu verelim

Kılıçdaroğlu: Başkanın aynı zamanda partinin genel başkanı olması doğruysa evet oyu verelim
10 Mart 2017 11:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş adamlarına seslendiği konuşmasında anayasa değişikliği hakkında “Yapılan değişiklikle başkan aynı zamanda partinin genel başkanı da olacak. Bu doğruysa evet oyu verelim” dedi.

 

 

 

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 

 

“Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Yapılan değişiklikle başkan aynı zamanda partinin genel başkanı da olacak. Bu doğruysa evet oyu verelim. Cumhurbaşkanı tarafsız olsun istiyorsak hayır oyu vereceğiz.

“Bir partinin genel başkaı hakim tayin edecekse ve bunu olağan karşılıyorsak evet diyeceğiz. Bu olursa adalete güven olur mu diyosanız hayır oyu kullanacaksınız. Yargı maddesinin yanına tarafsız ifadesi eklenmiş. Bağımsızlık zaten tarafsızlığı da kapsam. Siyasi partinin başkanı hakim tayin ederse bağımsızlık olmaz.

 

 

 

“Şimdi siz buna evet diyorsanız itirazımız yok. Evet diyorsanız da hayır diyorsanız da başımın üzerinde yeriniz var. Milli irade böyle olması lazım. Vatandaşın kararına saygı duyacağız. Hiçbir tarafta CHP bayrağı görüyor musunuz? Çünkü bu memleket meselesi, parti sorunu değil.

“Genel başkan hakim tayin ederse ne olur. Sadece AYM değil HSYK’nın da 6 üyesini tayin edecek. Hakim alımında sınavı o yapacak, ceza verirken o karar verecek, başkanın arzu ettiği kararı vermeyeni ertesi gün Şırnak’a sürebilecek. Hakim vicdanına göre karar vermeyecek mi?

“Evet çıkarsa terör bitecek diyorlar. Birinci gerekçe bu. 15 yıldır iktidardalar, neden bitmedi. Terörü bitirmek için istediğiniz desteği vereceğiz. Evet çıkarsa ekonomi düzelecek diyorlar. Buna hangi iş adamı inanıyor, çok merak ediyorum. Ekonomide istikrar toplumsal uzlaşmayla sağlanır.”