Kılıçdaroğlu: AHBAP’a iftira atacağınıza yardım dağıtım koordinasyonunu sağlayın, millete koşana çelme takmayın!

Kılıçdaroğlu: AHBAP’a iftira atacağınıza yardım dağıtım koordinasyonunu sağlayın, millete koşana çelme takmayın!
10 Şubat 2023 14:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler için organize bir şekilde çalışan ve bağış toplayan Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP’ı hedef alanlara tepki gösterdi.

 

 

“AHBAP’a iftira atacağınıza yardım dağıtım koordinasyonunu sağlayın. Başlattığınız karalama kampanyası en çok depremzedelere zarar veriyor. Bu hayasızlığa son verin” diyen CHP lideri, “Halkın kendi inşa ettiği kurumlara çökmeyi aklınıza bile getirmeyin. Millete koşana çelme takmayın!” ifadelerini kullandı.

 

 

Kim ne demişti?

 
AKP’nin yönetim kurulu üyesi Berk Can Doğan, Twitter hesabı üzerinden Haluk Levent ve BaBala TV kurucusu Oğuzhan Uğur’un yer aldığı fotoğrafı paylaşarak, “On binlerce gönüllünün emeğini, alın terini bu ikisine yedirmemek lazım. Devlet kurumlarının itibarını yok etmek için başlattığınız kampanyanın farkındayız. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bilin istedim” ifadelerini kullanmıştı.

Geçen aralıkta MHP İstanbul il başkanlığı görevinden istifa eden Birol Gür de, “Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var” demişti.

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, Ülke TV’de katıldığı programda Haluk Levent’in ‘1 milyar lirayı yönetemeyeceğini’ söyledi. Güler, Levent’in, bağışları AFAD ile koordineli yürütüyoruz sözlerine ise “Açık kapı bırakıyor” yorumunu yaptı.

TV100 sitesi yazarı Hacı Yakışıklı, AHBAP’a yapılan yardımların tamamının AFAD’a devredilmesini istemiş, “Yarın sabah toplanan para miktarının detaylı bilgisi ve harcamaların faturası yayınlanırsa şu ana dek neler yapıldığı görülmüş olur. Ben de bizzat yayımlarım. Eğer bu güne dek yardımlar öylece bekliyorsa tamamı AFAD’a devredilebilir” diye yazmıştı.