KESK'li kadınlardan güzellik yarışmasına protesto

KESK'li kadınlardan güzellik yarışmasına protesto
9 Mart 2013 00:51

8 MART Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı sendikaların üyeleri, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in eşi Melahat Şahin tarafından düzenlenen güzellik yarışmasına tepki gösterdi.

 
BASINA KAPALI YARIŞMA

 
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in eşi Melahat Şahin önderliğindeki Giresun Kadın Dayanışma Grubu tarafından Amazon Otel’de bu akşam defile ve ödüllü güzellik yarışması yapıldı. Defile ve yarışma basına kapalı olarak gerçekleştirildi. 


 
KESK KINADI
 

KESK üyesi Sevil Sevgi Mısırcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen  yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, “Valilik üzerinden bir güzellik yarışması yapılmakta.  Güzellik yarışmasını kınıyoruz. Bütün bunlar 8 Mart dayanışmasının anlam ve önemini boşaltmaya yönelik çabalardır. Bunlar sistemin istediği, kadını bir meta olarak gösteren, metalaştıran bir yapının sonucudur. Biz bu anlayışı kınamak için de yürüyoruz” dedi.


 
Islıklarla yapılan protestonun ardından kadınlı erkekli grup, ellerinde meşaleler ve ‘Erkek vuruyor devlet koruyor, yaşasın kadın dayanışması’ sloganları atarak Debboy mevkiinden Atatürk Meydanı’na kadar yürüdüler. Grup, ‘Kadınların mücadelesi insanlığı mücadelesidir’, ‘8 Mart tatil olsun’, ‘Geceleri de sokakları da terk etmiyoruz’, ‘Cinsel, sınıfsal, ulusal sömürüye son’ pankartları taşıdı.

 
Atatürk Meydanı’nda KESK Kadın Meclisi adına hazırlanan açıklamayı Zehra Kesik Aktepe okudu. Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında kadınların ulusal, sınıfsal ve cinsel sömürüye ve şiddete karşı örgütlenerek mücadele ettiğini söyleyen Aktepe, “Çalışma yaşamında, eğitimde ve diğer alanlardaki ayrımcılığa, güvencesizliğe, şiddete ve savaşa karşı sesimizi yükseltiyoruz. Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir. Her gün en az 3 kadın öldürülüyor ve yasalar kadını değil aileyi korumayı öncelikli görev olarak görüyor. Eşitlik, özgürlük ve barış talebi ile mücadele yürüten kadınlara yönelik gözaltı ve tutuklamalar son bulana, 8 Mart resmi tatil ilan edilene kadar devam edecektir” dedi.