Kendilerine gelince kaynak var: 354 milyon TL

Kendilerine gelince kaynak var: 354 milyon TL
8 Temmuz 2015 09:13

Türkiye’de seçimler sonrasında tek parti hükümetinin kurulamayacak olması, olası erken seçim konusunu da gündeme getirirken, hala hükümetin kurulaması bu ihtimalin güçlenmesine neden oldu.

 

 

Koalisyon hükümetinin kurulması için seçim barajını geçen 4 parti arasında görüşmeler sürerken, partilerin arasındaki siyasi gerginlik nedeniyle şu ana kadar herhangi bir uzlaşma sağlanamadı. Süreç ilerlerken, erken seçim konusu daha fazla gündeme gelirken, erken seçim durumu için çeşitli araştırmalar yapıldı. Buna göre erken seçime gidilirse, seçimin bedeli Türkiye’ye 354 milyon olacak. Partilere seçime hazırlık için yapılacak olan yardımlar nedeniyle bu bedelin ödenmesi gerekirken, hangi partiye ne kadar ödeme yapılacağı da belli.

 

Buna göre olası bir erken seçimde AKP 151.9 milyon, CHP 92.7 milyon, MHP 60.5 milyon ve HDP de 48.8 milyon liralık hazine yardımı alacak. Bu yıl yapılan seçimlerde partilere yapılan destekler için açıklama yapılırken, partilere 177 milyon liralık normal yardımın yanı sıra 354 milyon lira tutarında ek bir yardımın da yapıldığı belirtildi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet