Kayseri'de CHP'lilerden cenaze tepkisi

Kayseri'de CHP'lilerden cenaze tepkisi
13 Mart 2013 18:27

CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atila, Büyükşehir Belediye eski Başkanı merhum Niyazi Bahçecioğlu’nun cenaze törenine Vali Şerif Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Özhaseki başta olmak üzere yerel yöneticilerin katılmamalarına tepki gösterdi.
 
 
Kayseri’de 3 dönem belediye başkanlığı yapan 79 yaşındaki Niyazi Bahçecioğlu’nun, kentin yetiştirdiği en önemli değerlerden biri  olduğunu söyleyen Sadık Atila, kamuoyu tepkisinin ardından yerel yöneticilerin uydurma bahanelere sığınmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Bu utanç onlara yeter” diye konuştu.
 
Vali Şerif Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere yerel yöneticilerin cenazeye katılmamalarına tepki gösteren CHP İl Başkanı Sadık Atila, şunları söyledi:
 
“Merhum Bahçecioğlu her ne kadar CHP’li kimliği ile bilinse de yaptığı hizmetler ve beyefendi kişiliği ile Kayseri’ye mal olmuş bir isimdi. Kayseri için böylesine önemli bir insanı son yolculuğuna uğurlarken, her fırsatta ideolojik davranmadıklarını söyleyen yerel yöneticilerin, bu olayla gerçek düşünceleri su yüzüne çıkmıştır. Bu kentte yaşayan herkesin sevgisini, takdirini kazanmış Bahçecioğlu’nun cenazesine dahi siyasi nedenlerle katılmayanlar, bu kente de layıkıyla hizmet edemezler.”