Karikatüriste saldırı girişiminin videosu yayınlandı

Karikatüriste saldırı girişiminin videosu yayınlandı
6 Eylül 2013 12:50

İSVEÇ’te Hz.Muhammed karikatürü çizdiği için ölüm tehditleri alan Lars Viks’e Malmö şehrinde düzenlenen saldırı girişiminin video görüntüleri yayınlandı.

 

 

Çarşamba günü Malmö şehrindeki bir galeride resimleri sergilenen Lars Viks’e suikast düzenlemeye çalışan şahıs sivil polisler tarafından etkisiz hale getirilmişti. Polisin saldırganı etkisiz hale getirmesi ve Lars Viks’i  Rönnquist & Rönnquist adlı galeriden çıkararak araca bindirip kaçırışının görüntüleri yayınlandı. Görüntülerin yakında oturan bir İsveçli tarafından apartman katından çekildiği bildirildi. Malmö polisi, Çarşamba günü yakalanan saldırganın çantasında otomatik silahların bulunduğunu bildirdi.

 

Malmö Emniyet Müdürlüğünden Magnus Lefevre “Lars Viks resim sergisi nedeniyle şehrimize geldiğinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştı. Galeri içinde ve dışında hem resmi hem de sivil polisler vardı. 70 yaşlarında bir kişi eğilip çantasından bir cisim almaya çalışınca görevli polisler kendisini etkisiz hale getirirken diğer polisler de Lars Viks’i galeriden uzaklaştırdılar.  Şahsın çantasında otomatik silah bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma yürütülüyor” dedi. Lars Viks daha önce de saldırıya uğramış ve evi yakılmak istenmişti.