Karayalçın'dan Tekzipli Tepki

Karayalçın'dan Tekzipli Tepki
6 Ocak 2012 15:14

Murat Karayalçın gercekgundem.com adlı siteye tekzip yolladı

Murat Karayalçın gercekgundem.com adlı siteye tekzip yolladı

 

İşte o haber

 

SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, sitemize şu açıklamayı yolladı:

 

SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Barosu’nda yaptığı bir konuşmaya ilişkin sitemize açıklama yolladı. Gerçek Gündem.com’da yayımlanan “Karayalçın Davutoğlu’nu övdü” başlıklı habere ilişkin tekzip yollayan Karayalçın’ın açıklaması şöyle:

 

“Sayın muhatap,

 

Ankara Barosu’nda 15 Ocak 2011 tarihinde, Türkiye’nin 2010’da izlediği dış siyaseti değerlendirdiğim konuşmanın sitenizde “Karayalçın Davutoğlu’nu övdü” başlığı ile haberleştirildiğini geçenlerde bir arkadaşımın bilgilendirmesiyle öğrendim.

 

Rakiplerimizin yaptıkları işlerde, söyledikleri sözlerde övgüye değer şeyler görürsem bunu dile getirmekten kaçınmayan bir siyasetçiyim. Ayrıca kullandığım sözlerin arkasında da dururum.

 

Söz konusu konuşmamda Sayın Davutoğlu’na bir övgüde bulunmadım. Söylediğim özetle şudur: Türkiye son yıllarda, 1997 yılından başlayarak, Ortadoğu’da siyasi, ticari ve iktisadi alanlarda çok önemli adımlar atmıştır. Gül hükümetinin Irak işgaline katılmak amacıyla hazırladığı tezkerenin 1 Mart 2033 tarihinde CHP’nin çabası ve katkısıyla reddedilmesi de bu süreçte önde gelen adımlardan biridir. Ancak olumlu gelişmelere karşın, o arada vizelerin kaldırılmasına ortak Bakanlar Kurulu toplantıları yapılmasına, Orta Doğu kentlerinin Ankara’dan İstanbul’dan ayrı tutulmamasına karşın, Türkiye dış siyasetinde bu gelişmelerin hayrını görmemektedir.

 

Örneğin, KKTC’nin tanınmaması bir yana, bu ülkelerden bazıları Kıbrıs adasının çevresindeki petrol ve doğalgaz kaynakları için Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Münhasır Ekonomik Bölge anlaşmaları imzalayabilmektedirler.

 

Konuşmamın özeti böyle. Ancak haber başlığıı-nızı gördükten sonra yine de Ankara Barosu’ndan konuşmamın çözümünü istedim ve bir kez daha kontrol ettim. Konuşma metnini Genel Yayın Yönetmeniniz Barış Yarkadaş’a daha önce yollamıştım. Buradan da görüleceği gibi konuşmamda Sayın Davutoğlu’na bir övgü olmadığı gibi hükümetin Ortadoğu’da izlediği siyaset, yukarıda özetle belirttiğim gerekçeler çerçevesinde eleştirilmektedir.

 

Bu nedenle, yazınızın siteden kaldırılmasına, yazıma tepki gösteren izleyicilerinize gerçek durumun gösterilmesi için de bu mektubumun ya da konuşmamın tam metnin sitenizde bir hafta süre ile tutulmasını ihtaren tebliğ ederim.

 

MURAT KARAYALÇIN