Karakolda ifadeye son

Karakolda ifadeye son
6 Ekim 2014 09:02

İçişleri Bakanlığı, mağ-durların karakolda ifadeye çağrılmasına son verecek bir uygulamaya hazırla-nıyor. Artık polis ya olay yerinde ya da mağdurun evine gidip ifade alacak.

 

 

İçişleri Bakanlığı’nın yeni başlattığı çalışmaya göre hırsızlık, kapkaç ve gasp gibi suçlardan mağdur olan vatandaşların ifadeleri karakol yerine olay yerinde alınacak. Suç mağduru vatandaşlar ifade vermeleri için artık karakollara çağrılmayacak.

 

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bir genelge yayımlayarak, polis ve jandarmadan “yerinde hizmet projesi” kapsamında, mağdur vatandaşların işlemlerini, olay yerinde ya da vatandaşın uygun bulacağı bir yerde yürütmelerini istedi. Valiliklere gönderilen genelgede, kolluk kuvvetlerinden, suç mağduru vatandaşları karakola çağırma yerine evine veya iş yerine giderek hizmet vermeleri istendi. Buna göre vatandaşın müracaat, olay yeri, görgü, tespit ve bilgi alma tutanakları olay yerinde düzenlenecek. Yasal zorunluluk gerektirmeyen durumlarda, mağdurun veya bilgi sahibi konumundaki engellilerin işlemleri bulundukları yerde yapılacak.

 

 

KADIN GÖREVLİ YOKSA KARAKOLA

 

 

Kadınlarla ilgili işlemler ise kadın görevlilerce yürütülecek. Kadın görevlinin bulunmaması durumunda başvurucular karakollara götürülecek. Trafik kazalarında mağdur ve şikayetçilerle ilgili işlemler de kaza yerinde tamamlanacak. Yaralıların ifadeleri hastanede alınacak Kolluk kuvvetlerince gerçekleştirilen adli ve idari nitelikteki tebligat işlemleri de ilgili kişilerin ev veya iş yerlerine giderek yapılacak. Hassas ihbarlarda vatandaşın evine resmi üniformalı polis gitmeyecek.