‘Karabük Eskipazar Devlet Hastanesi kayan araziye nasıl yapıldı?’

‘Karabük Eskipazar Devlet Hastanesi kayan araziye nasıl yapıldı?’
11 Nisan 2021 12:23

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Karabük Eskipazar ilçesinde 13 milyon lira harcanarak inşa edilen, tamamlandıktan sonra kayan Devlet Hastanesi alanında inceleme yaptı.

 

 

Karabük Eskipazar CHP İlçe Başkanı Zahit Yarar hastanenin yapılış hikâyesini anlattı. Yarar ”Eskipazar Devlet Hastanesi için 2015 yılı haziran ayında temel atıldı. 2018 yılı başlarında hizmete girdi. Hizmete girdikten bir süre sonra zemin kayması meydana geldi. 2020 yılında hastane boşaltıldı. Hizmet dışı kaldı. 2015 yılı itibari ile yapım bedeli 13 Milyon TL buldu. Hastanede gerekli tamir ve tadilat yapılmaya başladı ama tüm maliyeti ne olacak ya da çalışma sonuç verecek mi bilinmiyor” diye konuştu.

 

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer “AKP iktidarları döneminde plansızlık her alanda yanlış yatırımlar ile açığa çıkıyor. Hastane yapılacağı yerin bir zemin etüdü yapılması gerekirdi. Yapıldı ise nasıl oldu da hastanede sorun oluştu? Bu işin sorumluları hakkında ne gibi bir işlem yapıldı? Bu gibi yanlış inşaat ile kullanılmaz olan yatırımlar ciddi israftır. Vatandaş vergisi ile yapılan ve milyonlar harcanan hastane, çevresi çökme sonucu ilçedeki başka yerde bulunan kiralık hastaneyle hastalara hizmet verilmeye çalışılıyor. Her yönüyle incelendiği belirleten bir fizibilite çalışmasının yatırım öncesi yapılmamasının nedeni nedir? Çevresinde çökmeler oluşan hastaneyi kurtarma çalışması ek bir külfettir, yapılışından fazla masrafla sonuç vermesi de şüphelidir. Mevcut yerde sorun sürerse ilçe yıllarda kirada hastane ile hizmet almak durumunda kalacaktır. Depremler nedeni ile bunca bildiri, duyuru, anlatıya rağmen kamuya ait kayan bir alanda inşa edilen hastanenin varlığı kaygılarımızı da artırıyor” diye konuştu.

 

 

SORUMLU KİM?

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Karabük Eskipazar ilçesi Devlet Hastanesi yer belirlemesi yapılırken zemin etüdü yapılmadı mı? Bina tamamlandıktan sonra meydana gelen toprak kayması önceden öngörülmemesinin nedeni neden? Böyle bir arazide hastane yapılması ile ilgili kimler sorumlu olan kişiler belirlenmiş midir ve sorumluların haklarında yapılan işlemler nelerdir? Oluşan kamu zararının ne kadardır? Bu sorular boşlukta kalıyor. Bakana bunları soracağım. Halkın verdiği vergilerle yapılan bu yatırımların gerekli incelemelerden sonra inşası yapılmalıdır. Halen hastane kullanılmadığı için kiralık bir yerde hastane faaliyet vererek vatandaşa hizmet vermektedir. Gerekli bir yatırımın yanlış biçimde yapılmasının hem maddi hem hizmet açısından yarattığı kayıp büyük” dedi.

 

Fotoğraf 1 Fotoğraf 2