Kapalıçarşı’nın en sıradışı mağazalarından biri “army of love”

Kapalıçarşı’nın en sıradışı mağazalarından biri “army of love”
24 Temmuz 2013 11:15

Her zaman gittiğiniz mekanlarda dikkatinizi çekmeyen ama bir anda orada var olduğunu gördüğünüz ve şaşırdığınız yerler olur mu bilmiyorum ama benim oldu!

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM


Haftasonu Tosun Paşam ile her zaman gittiğimiz Kapalıçarşı’da, sürekli önünden geçtiğimiz ama hiç fark etmediğimiz bir dükkanı şaşırarak ve büyülenerek keşfettik. Tabi bu kadar büyülenip size yazmamak olur mu hahaha OLMAZ :)

Kapıdan içeri girer girmez aurası sizi kendine çekiyor. Burası aslında
savaş ile aşkı birbirine harmanlayan üstüne de yaratıcılığı işin içine
katan zamansız bir mekan.

ARMY OF LOVE!!!

Hep dediğim gibi, savaş aslında insanın kendi içinde başlıyor sonra başka yerlere taşıyor. Fakat bildiğim en güzel savaş aslında kişinin kendi içindeki EGO’ya karşı açtığı SAVAŞ! O savaşı kazandığımız zaman da içimize AŞK‘ın dolmaması mümkün değil. Nedense bu dükkan bana bunları çağrıştırdı tekrardan…

1980′lerde popülerliğini arttıran askeri tarz giyim her zaman farklı bir “alternatif trend” olmaya devam etti ve moda dünyasında da dönem dönem kendini fazlasıyla gösterdi. Askeri ceketler-gömlekler, vintage giysiler ve çeşitli ordu aksesuarları ile ilgileniyorsanız burada sizin ilginizi çekecek bir şeyler mutlaka var demektir!

Gezi Parkı’ndan dolayı her direnişçi gencin dolabında olan maskelerden…

Meraklı sorularım ve cevapları :)

Army of Love ve sizleri kısaca tanıyabilir miyiz?

17 seneyi aşkın model tasarlarız, derisini yaparız. 30 seneyi aşkın çöp toplarız, valizini istifleriz. Gezeriz tozarız toplarız… Ölçeriz, biçeriz, dikeriz. Atölyemiz bize yettiği kadar kalabalıktır ve sadıktır, aramız iyidir. Çöplerimizle makaslarımız dosttur, birbirlerine ilham verirler ahenkle dans ederler makinelerimizide aralarına katıp. Bu işi böyle yapmaya alışırız, bağımlı oluruz. Doyumsuzuzdur, bize yetmez, herkes beğensin isteriz, bulduğumuz küçük bir boşluğa doldururuz, kapılarını açarız seyrine bakılsın isteriz adına “Army Of Love” deriz.

Aşk ve Savaş kavramını harmanlama fikri nasıl ortaya çıktı?

Aslında bu sorunun cevabını ilk soruda vermiş olduk sanırım kısaca ürünlerimizi ve tarzımızı yansıtmak için aşk ve savaş kavramlarını harmanlıyoruz diyebiliriz.


Mağanızda ne tarz ürünler bulmak mümkün?

Mağazamız ağırlıklı olarak kendi tasarımlarımızdan oluşuyor. Bunlar Steampunk ve Vintage.. ilhamla yaptığımız sıra dışı deri tasarımlar; ceket, şapka, çanta ve çeşitli aksesuarlar… Kendi markalarımız ‘Berr & Bath Industries’ ve ‘Gallipoli1915′in ürünleri, bunların haricinde -ağırlıklı olarak askeri tarz olmak üzere – Vintage giyim ürünleri mevcut. Ayrıca askeri tarz antika ürünler, flamalar, eski levhalar, oyunca uçaklar, armalar… “Military Fashion” üzerine konsept bir dükkan diyebiliriz kısaca, ve onları tamamlayıcı çeşitli aksesuarlar.



l
a petite takipçilerine mesajınız var mı ?

Blog’un içeriği kadar güncel, hareketli ve keyifli mağazamız Army of Love Shop’a tüm la petite takipçilerini bekleriz.

Bu güzel cevaplar için Sevgili Boran’a teşekkürler… http://www.armyofloveshop.com/

Sevgilerle,

Dolly Karlıyol Tosun

www.lapetitedolly.com


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!