Kansere dikkat çekmek için yürüdüler

Kansere dikkat çekmek için yürüdüler
1 Nisan 2013 16:42

Sivas’ta Kanserle Yaşam ve Dayanışma Derneği(KAYADER), 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda, halkın hastalık konusunda bilinçlenmesi için yürüyüş düzenledi.

 

 

 

Sivas’ta faaliyet gösteren KAYADER, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle kentte çeşitli etkinlikler düzenledi. Dernek üyeleri etkinlikler kapsamında Mevlana Mahallesi’ndeki Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi önünde toplandı. Burada basın açıklaması yapan KAYADER Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dağüstü, Amacımız, kanserin korkulacak bir hastalık olmadığını, tedavi edilebildiğini, erken teşhisin bu hastalığın tedavisinde önemli bir yer tuttuğunu vurgulamak ve anlatmaktır. Yılda bir defa sağlık kontrolünden geçmeliyiz. ‘Kanserden korkma geç kalmaktan kork’ prensibi uyarınca en ufak bir şüphede doktora gitmekten çekinmemeliyiz dedi.

 

 

Basın açıklaması sonrasında dernek üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşları ve bir grup üniversite öğrencisinden oluşan yaklaşık 120 kişilik grup, Mevlana Caddesi boyunca yürüdü. Polis ekipleri eşliğinde, trafiğe kapatılan cadde üzerindeki miting alanına kadar yürüyen dernek üyeleri daha sonra dağıldı.