Kamer Genç hem hükümeti hem de akil insanları eleştirdi

Kamer Genç hem hükümeti hem de akil insanları eleştirdi
13 Mayıs 2013 16:00

Hamburg’da düzenlenen Evrensel Umut paneline katılan CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Genç,  Eğer Hükümet’in getirdiği anayasa, mevcut Cumhuriyet ve laik demokratik sistemi kaldırmaya yönelik olursa artık meşru zeminde siyaset yapmanın anlamı kalmaz. Bizde dişe diş, yumruksa yumruk buna izin vermeyiz dedi.

 
Hamburg ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (HADD) düzenlediği  Evrensel Umut isimli panele Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli milletvekili Kamer Genç, şair Ataol Behramoğlu ve yazar Nihat Behram konuşmacı olarak katıldı.

Hamburg’un Eimsbüttel semtindeki Delphi Showpalast?da gerçekleşen panele çok sayıda politikacı ve sivil toplum temsilcisi destek verdi. İlginin yoğun olduğu panele yaklaşık 250 kişi katıldı.

KİMSE UMUDUNU KAYBETMESİN

Türkiye’de  bugünlerde yaşanan zor duruma dikkat çekmek için panele Evrensel Umut ismini verdiklerini söyleyen HADD başkanı Coşkun Çoştur  İnsanlar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar asla umutlarını kaybetmemelidir.  Evrensel bakımından insanlığın mücadelesini hep umut üzerine olmuştur. Ülkemizde insanlar kötü şartlar altında bile umutlarını kaybetmiyorlar. Bizler artık cellatlarını seven kurban olmaktan kurtulmak zorundayız diye konuştu.

 

TUNCELİ’DE KİMSE PKK’LI GÖRMEMİŞ

 
Çözüm sürecine ve PKK’nın çekilmesine ilişkin konuşan CHP Tunceli milletvekili Genç ?Akil Adamlar, vatandaşı neye ikna edecekler onu bile bilmiyorlar. PKK çekilmeye başlandı deniyor. Ben 15 gün önce Tunceli’deydim. Vatandaşa burada PKK var mı diye sorunca onlar göremediklerini söylediler. Hükümet her şeyi gizliyor dedi.

 

ORDUYA İSİTİHBARAT VERİLMEDİ

 
2011 seçimlerinden sonra PKK’nın şehit ettiği askerlerle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atan Genç, ?Seçimlerden önce Başbakan Erbil’ e gitti. Bu dönemde PKK eylemsizlik kararı aldı. Ardından gerçekleşen seçimlerde sonra Hükümet, Genelkurmay’ın elindeki istihbaratı aldı, MİT’e verdi. Fakat MİT bu yerel bazdaki istihbaratı orduya aktarmadı. Bunun sonucunda o zamandan bugüne 173 asker şehit oldu. Vatandaş duyarlı olsa bunlar sokağa çıkamaz diye konuştu.

 

YUMRUKSA YUMRUK

 
CHP olarak gelecek seçimleri kazanmak zorunda olduklarını belirten Genç Şu anda bütün partiler Anayasa Uzlaşma komisyonunda eşit sayıda çalışıyorlar. Eğer Hükümet’in getirdiği anayasa, mevcut Cumhuriyet ve laik demokratik sistemi kaldırmaya yönelik olursa artık meşru zeminde siyaset yapmanın anlamı kalmaz. Bizde dişe diş, yumruksa yumruk buna izin vermeyiz dedi.

 

KIZINA YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU

Panelde konuşan şair Ataol Behramoğlu, 1982 yılında Maltepe cezaevindeyken henüz 2,5 yaşında olan kız için yazdığı ?Hapishanede bir sabah türküsü şiiri dinleyenlerden büyük alkış aldı.