Kahramanları Yavaş karşıladı!

Kahramanları Yavaş karşıladı!
28 Ocak 2020 11:18

Elazığ’da yaşanan 6.8 şiddetindeki deprem sonrası bölgeye giden Ankara İtfaiyesi Arama Kurtarma Timi, görevini tamamlayarak Başkent’e döndü. Enkazdan yedi kişiyi sağ olarak kurtaran personeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş karşıladı

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Elazığ’da meydana gelen depremin etkilerini ortadan kaldırmak için tüm imkanlarını seferber etti.

Ankara İtfaiyesi 3 karavan, 1 maksatlı kurtarma aracı, 1 kurtarma aracı, 1 komuta otobüsü, 2 adet hizmet aracı, 3 K9 köpeği, 1 K9 aracı ve 40 personel ile deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arama kurtarma ekipleri; enkaz altından 7 kişiyi kurtarırken, hayatını kaybeden 15 vatandaşa da ulaşarak kurtarma çalışmalarını tamamladı.

Deprem bölgesinde büyük başarılara imza atan kahraman ekibi karşılayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’dan deprem bölgesine giden arkadaşlarımız orada desten yazdılar. 7 canlı, 15 de vefat eden vatandaşımızı enkaz altından çıkardılar. Eminim burada kalan mesai arkadaşlarının kalpleri de sizlerle beraber attı. Ama sizlere nasip oldu, sizler görevlendirildiniz. Bu şerefi çocuklarınıza miras olarak bırakacaksınız” dedi.