‘Kaftancıoğlu hakkındaki hüküm sarayın istek ve arzusuna göre verilmiştir’

‘Kaftancıoğlu hakkındaki hüküm sarayın istek ve arzusuna göre verilmiştir’
13 Mayıs 2022 11:15

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, olağanüstü CHP MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından dün akşam saatlerinde CHP MYK’nin toplanacağını belirtmişti.

Sabah saatlerinde yapılan CHP MYK toplantısı 1 saat 15 dakika sürdü.

 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, olağanüstü MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

 

Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

“Vesayeti altındaki yargıçlara kendinden olmayana gözdağı vermeye kalkıyor. Muhalefeti engellemeye çalışıyor. İstanbul İl Başkanımız hakkındaki hüküm sarayın istek ve arzusuna göre verilmiştir.

Bu nedenle de vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüzdür. Adalet hakkı hak edene vermektir. İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında adalet tesis edilene kadar biz susmayacağız. Tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında duracağız.

Bu haksızlığa ve zulme karşı susmayan 6’lı masada olduğumuz siyasi parti genel başkanlarına, bizle dayanışma gösteren Cumhur İttifakı dışında diğer tüm siyasi partilerin sayın genel başkanlarına, demokratik kitle örgütlerine, barolarımıza CHP olarak en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Demokratik siyasete kast eden vesayetçi tehdide karşı gösterdiğimiz bu dayanışma tarihe altın harflerle geçecektir. Tarih bu ülkenin aydınlık yüzlerinin demokratik siyaseti ve adaleti savunan bizlerin hakkını kesinlikle teslim edecektir. ”