Kadınları aşağılayan müdür hakkında suç duyurusu!

Kadınları aşağılayan müdür hakkında suç duyurusu!
8 Ekim 2019 11:30

İzmir’in Karaburun ilçesinde beş yıldır İlkokul Müdürlüğü yapan Şahin Özdemir’in, “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık” sözünü sosyal medya hesabında paylaşmasına tepkiler devam ediyor.

 

 

 

Gazete Duvar’dan Nuray Pehlivan’ın haberine göre Karaburun Belediye Başkanı Avukat İlkay Girgin Erdoğan’ın Okul Müdürü Şahin Özdemir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Aytaç hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Karaburunlu yurttaşlar da, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

 

TEKRAR TEKRAR ŞİKAYETTE BULUNACAĞIZ

 

 

Söz konusu paylaşıma tepkisiz kalmak istemedikleri için böyle bir karar aldıklarını ifade eden Avukat Berna Kocaboz Öztürk, 17 kişiyle birlikte Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Şikayetlerin devamının geleceğini aktaran Kocaboz, “Okul müdürü bu paylaşımıyla tüm kadınların ve kız çocuklarının anayasal özgürlük ve haklarını ihlal etmiştir. Bizimle birlikte aynı zamanda tüm dünya kadınlarına da hakaret etmiştir. Biz Karaburunlular olarak buna tepkisiz kalmak istemedik ve kendi aramızda böyle bir karar aldık. Bugün yaptığımız toplu şikayet insanları çok etkiledi. Yani tekrar tekrar şikayette bulunacağız.’’ dedi.

 

 

OKUL MÜDÜRÜNÜN KAYMAKAMLIKÇA AÇIĞA ALINMASININ ÖNEMİ YOK

 

 

Okul Müdürü Şahin Özdemir hakkında “Kadınları aşağılama ve toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Aytaç hakkında ise “yasal ve idari görevini yerine getirmemek ve görevini kötüye kullanmak” suçunu oluşturduğu kanaati ile Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Avukat Öztürk, şunları kaydetti:

“Bu okul müdürünün Kaymakamlıkça açığa alınmasının bizce bir önemi yok. Zaten olması gereken bir sonuçtu. Ne yazık ki Türkiye’de bu tür olaylarda açığa alınan kişiler sonradan başka okullarda görevlendirilerek bir şekilde ödüllendiriliyor. Bunun da sonuna kadar takipçisi olacağız. Kadınlara ve kız çocuklarına karşı böyle bir suç işleyen, hakaret eden bir kişinin eğitimci olarak hiçbir kadroda olmaması için her türlü yasal yola başvuracağız. Karaburunlular bu hareketle onurlarına sahip çıktılar. Türkiye’de bu tür söylemlere maruz kalan tüm kadınların da aynı şekilde davranmasını bekliyoruz. Bu insanlara ancak bu şekilde engel olabiliriz. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.”

 

https://www.gazeteduvar.com.tr/kadin/2019/10/08/kadinlari-asagilayan-mudure-karaburunlu-yurttaslardan-suc-duyurusu/