Kadınlar Çukurova Meclisi’ni bastı!

Kadınlar Çukurova Meclisi’ni bastı!
6 Aralık 2023 09:59

Çukurova Belediyesi Meclis oturumunu basan bir grup kadın ellerinde döviz ve pankartlarla temsilde eşitlik istediler ve çoğunluğu erkeklerden oluşan meclis üyelerine dönerek, “Bu koltukların yarısı bizim” sloganları attılar. Bu sıradışı eylem karşısında şaşkınlığa uğrayan Başkan Soner Çetin, haklı mücadelelerinde kadınların yanında olduğunu ifade etti.

 

 

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü olan 5 Aralık’ta Çukurova Belediye Meclisi sıradışı bir eyleme tanıklık etti.

Meclis oturumu sürerken ellerinde dövizlerle sloganlar atarak bando eşliğinde salona giren bir grup kadın temsilde eşitlik istediler. Çukurova Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü personeli, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ve Akdeniz Kadınları Bando Grubu üyeleri olduğu bildirilen kadınlar bando eşliğinde seslerini en gür şekilde duyurdular.

 

 

Çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu Çukurova Belediye Meclisinde sıralara dönerek slogan atan kadınlar, “Bu koltukların yarısı bizim” şeklinde bağırarak, temsilde eşitlik isteklerini dile getirdiler.

 

Kadınların sıradışı eylemi meclis üyeleri kadar oturumu yöneten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i de şaşırttı. Kendisinin KADER üyesi ve kadın dostu bir belediye başkanı olduğunu belirten Başkan Soner Çetin, “Birçok batılı ülkeden önce kadınlarımıza birçok hakkını veren ülkemizin kurtarıcısı, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Meclisi basın kadınlar Başkan Soner Çetin ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yine bando eşliğinde sloganlar atarak salondan ayrıldı.

Soner Çetin (1)

Soner Çetin (7)

Soner Çetin (8)

Soner Çetin (9)

Soner Çetin (10)

Soner Çetin (11)