Kadın İşçiden Kılıçdaroğlu'na "BDP'ye çok yaklaştınız" uyarısı

Kadın İşçiden Kılıçdaroğlu'na "BDP'ye çok yaklaştınız" uyarısı
30 Kasım 2012 09:37

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa da ziyaret ettiği bir fabrikada Kadın işçinin eleştirisi ile karşılaştı. Kadın işçi, “Biz sizi çok severdik ama bu sevgi düştü. BDP ye çok yakınsınız diye olabilir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da araç koltuğu üreten bir fabrikada işçilerle çay içerek sohbet etti ve işçilerin sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin değerlendirmeler de yapan Kılıçdaroğlu, “Okullarda kıyafet serbestliği” ile ilgili soru üzerine, eğitim sistemindeki kırılmanın 4+4+4 ile başladığını öne sürdü. Yeni yapılan düzenlemeye dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Çocuk üzerinden siyaset yapılmaz. Kız çocuğu, ‘efendim yarım kol gömlek giyerse bu doğru değil, ben bunu yasaklıyorum.’ Eğer siz, yarım kol, küçük bir çocuk, küçük bir kız çocuğu giydi diye yasak getiriyorsanız Kusura bakmayın ama bu sapıklıkla ancak anlatılabilir. Böyle bir şey olamaz. Cumhuriyetin kazanımlarını şimdi tek tek kaybetmeye başladık, o sürece girmeye başladık. Yazıktır, günahtır. Çocuk üzerinden siyaset yapılmaz.”

Fabrikada işçilerle çay içip sohbet eden Kılıçdaroğlu, bir kadın işçinin
eleştirisi ile karşılaştı.

Kadın işçi Kılıçdaroğlu’na, “Biz sizi çok severdik. Çok da etkin bir siyaset yapardınız. Ama şimdi yüzde 50’nin üzerinde bir çoğunluk AKP’li. Bizi azınlık ilan ettiler. Sizin o aktif siyasetiniz sanki bu sıralar biraz pasife düştü. Size sevgi biraz düştü. Bunun nedeni BDP’ye biraz yakın duruşunuzdan olabilir. Genel kanı böyle. Yani yüzde 50 bir taraf, diğer partiler bir. Buna bir çözüm bulacak mısınız?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu ise şu karşılığı verdi: “Biz hiçbir partiye ne çok yakınız, ne çok uzağız. BDP’ye, AKP’ye ya da MHP’ye yakın diye bir tanımı kabul etmiyorum. Meclis televizyonunun yayınını saat 19.00’dan sonra kestiler. Dolayısıyla CHP muhalefet yapmıyor oluyor. Bizim politikalarımızı destekleyen parti olursa memnun oluruz. Karşı çıkan parti olursa demokratik yollarla mücadele ederiz. Dolayısıyla BDP’ye, AKP’ye ya da MHP’ye yakın diye bir tanımı kabul etmiyorum” dedi.