Kadıköy ODTÜ için yürüyor

Kadıköy ODTÜ için yürüyor
6 Eylül 2013 18:53

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ – 100. Yıl – Çiğdem bölgesinde yapmaya çalıştığı otoyol projesine karşı başlayan direnişte bölgede oluşturulan direniş alanına polis bu sabah müdahale etti.

Müdahale sonrasında tüm Türkiye tekrar ODTÜ’ye destek için ayağa kalkıyor.

ODTÜ direniş alanına sabah saat 07.00’da tomalar, akrepler, gözaltı araçları ve çevik kuvvet polislerinin yıkım ekipleriyle gelmesiyle birlikte çevrilmiş alanda yıkım çalışmaları başladı.

Direniş alanına girerek yıkıma engel olmak isteyen 14 kişi gözaltına alındı. Orada bulunan direnişçilerin karşı çıkmaya başlaması üzerine polis müdahalesi başladı. Direnişçiler kol kola girip zincir oluşturarak ve ağaçlara sarılarak ağaçların sökülmesine engel olmaya çalıştılar. Polis, direnişçilere biber gazı ve coplarla müdahale etti.

CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Hüseyin Aygün, Aylin Nazlıaka ve Mimarlar Odası’ndan Tezcan Karakuş Candan direnişçilere destek vermek amacıyla ODTÜ direniş alanına geldi. İş makinalarının önüne geçerek yıkım ve ağaçların sökülmesini engellemeye çalışan milletvekilleri ile görevliler arasında sık sık tartışmalar yaşandı.

ODTÜ’de yaşananların ardından Kadıköy Boğa’da buluşurak Rıhtım Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti.