Kaçak saray için dünyaya çağrı

Kaçak saray için dünyaya çağrı
26 Ağustos 2014 08:00

Mimarlar Odası, yargının durdurma kararına rağmen inşaatı süren Atatürk Orman Çiftliği’ndeki yeni Başbakanlık binası için uluslararası eylem kararı aldı. Beş dilde yayınlanan bildiriyle “Bu bina yasadışı. Buraya ayak basmayın çağrısı yapılacak”

 

 

TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) hukuksuz bir şekilde sürdürülen ve yapımında son aşamaya gelinen Başbakanlık Sarayı’nın kullanılmaması için uluslararası eylem kararı aldı. Oda, bunun için beş ayrı dilde çağrı yapacak ve ‘Bu binaya ayak basmayın’ diyecek.

 

 

SARAY DEĞİL KÖŞK

 

 

Yeni Başbakanlık binası olarak tasarlanan ancak Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle cumhurbaşkanlığı köşkü haline de getirilebileceği öne sürülen AOÇ’deki inşaatın büyük ölçüde tamamlandığı haberleri TBMMO’a bağlı Ankara Mimarlar Odası’nı’nı harekete geçirdi. Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan,dün düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu.

 

 

HER ZİYARET HUKUKSUZ

 

 

AOÇ’deki Başbakanlık hizmet binasının hukuksuz bir şekilde kaçak ve denetime kapalı olarak yapıldığını, buna ilişkin verilen yargı kararlarının uygulanmadığını, bu nedenle son çare olarak Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulunduklarını anımsatan Candan, tüm bunlara rağmen Başbakanlık binasının açılması halinde buraya yapılacak her ziyaretin evrensel hukuku çiğneme anlamına geleceğini bildirdi. Önümüzdeki hafta uluslararası kuruluşlara beş ayrı dilde çağrı yapacaklarını belirten Candan, “Bu çağrımız, o mekanlarla ilişkisi olan-olabilecek her yere ulaşacak” diye konuştu.