Joker'e özenip 12 kişiyi öldürdü

Joker'e özenip 12 kişiyi öldürdü
23 Temmuz 2012 20:11

Batman serisinin son filminin galasında 12 kişiyi öldüren James Holmes, hakim karşısına çıktı.
 
Batman filmlerinin kötü karakteri Joker’e atfen saçlarını, turuncu-pembe karışımı bir renge boyadığı görülen Holmes’un, oldukça durgun olduğu ve sürekli sabit bir noktaya baktığı gözlemlendi.
 
Holmes, yakalandıktan sonra kimliği sorulduğunda da “Ben Joker’im” cevabını vermişti.
 
Hakim, cuma günkü saldırıdan bu yana hücre hapsinde tutulan 24 yaşındaki Holmes’a yönelik suçlamaların, resmi olarak 30 Temmuz günü yapılacak duruşmada yönlendirileceğini açıkladı.
 
Savcıların, kurbanların ailelerinin de istemesi halinde Holmes için idam cezası talep edebileceği belirtiliyor.
 
JOKER KILIKLI CANİ, ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE BİTİRMİŞ
 
Batman serisinin son filminin, ABD Denver’daki ilk gösteriminde bir genç, önce sinema salonuna gaz bombası attı, ardından perdenin önüne geçerek izleyicileri kurşun yağmuruna tuttu. Biri çocuk, 12 kişi öldü. Başkan Obama yatağından kaldırılarak katliamdan haberdar edildi. Yakalanan saldırgan, kimliği sorulduğunda “Ben Joker’im” cevabını verdi. Peki kim bu ‘Batman canisi’?
 
San Diegolu. Westview Lisesi’ni 2006’da dereceyle bitirmiş. Bursla üniversiteye giriyor. 2010’da yine dereceyle bitirdiği California Üniversitesi’nde nöroloji okuyor. İş bulamayınca doktoraya başlıyor; yine nörolojide. Denver’daki Colorado Üniversitesi’nde.