İzmir’i lodos çarptı

İzmir’i lodos çarptı
2 Şubat 2015 15:16

İzmir’de şiddetli lodos günlük hayatı etkiledi. Kent merkezinde zaman zaman saatte 84.9 km hızla esen rüzgar nedeniyle vapur seferleri aksadı. Kent içinde ağaçlar devrildi, hasar meydana geldi.

 

 

İzmir’de lodos bugün de etkisini gösterdi. Meteroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre kent merkezinde rüzgar aralıklı olarak Bornova’da saatte 84.9 km, Pasaport’ta 78.8 km’ye kadar çıktı. Vapur seferlerinin zaman zaman durmasına neden olan şiddetli rüzgar kent içinde hasara yol açtı. Dalgalar ve rüzgar nedeniyle deniz kıyılarında kaldırım taşları yerlerinde çıktı, çöpler etrafa dağıldı.

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi şiddetli lodosun verdiği tahribata karşı 29 ayrı ekibin görev yaptığını açıkladı. Belediye, 31 Ocak 2015’ten itibaren 48 saattir teyakkuzda bulunduklarını belirterek şiddetli lodosun, 48 saatlik süre boyunca kentte toplam 75 ağacın devrilmesine yol açtığını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı 16 ekibin, lodosun zarar verdiği ağaçların kurtarılması için yoğun bir şekilde çalıştığı bildirildi. Tekrar dikilemeyecek durumda olan ağaçlar kaldırılıp, tekrar canlanabilmeleri için gergiye alındı. Zarar gören elektrik direkleri, devrilen korkuluklar, reklam tabelaları, trafik lambaları, kopan tenteler, uçan çatılar ve bacaların tehlike oluşturmaması için acil müdahalelerin sürdüğünü belirten Belediye, kentte İtfaiye’den 35 kişilik 8 ekip, Fen İşleri’nden de toplam 23 kişiden oluşan 5 ayrı ekibin bu konuda görev yaptığını açıkladı.