İttifak için kriterleri ‘Akşener’ belirleyecek iddiası!

İttifak için kriterleri ‘Akşener’ belirleyecek iddiası!
13 Eylül 2023 08:56

İYİ Parti lideri Akşener’in CHP’ye, “HDP ile mesafeli olun” uyarısını yapabileceği ifade ediliyor.

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul dahil 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklamasına rağmen, kulislerde seçimlere yakın bir tarihte Ankara ve İstanbul özelinde “şartlı ittifak” oluşabileceği konuşuluyor.

 

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, CHP ve İYİ Parti’nin, Ankara ve İstanbul gibi illerde belediyelerinin çoğunluğunu Cumhur İttifakı’nın kazanma olasılığı karşılığında “işbirliği kartını yeniden açacağı” ancak bu işbirliğinde “kriterleri Akşener’in belirleyeceği” ileri sürülüyor.

 

Akşener’in CHP’ye, Ankara, İstanbul gibi iller özelinde “HDP ile mesafeli olun. CHP’li kurmaylar söylemlerine dikkat etsin ve büyükşehirlerdeki ilçelerde iki parti arasında eşit dağılım yapılsın” uyarısını yapabileceği ifade ediliyor.u kez Ankara ve İstanbul’daki “olası işbirliğinde” ilçe belediye başkanlıkları ve meclis üyeliklerinde her iki parti arasında “eşit dağılım yapılmasını isteyeceği” kaydediliyor. “CHP’nin de ‘eşit dağılım’ talebine karşı çıkmayacağı” ileri sürülüyor.