İtalyan mafyasının yeni hedefi!

İtalyan mafyasının yeni hedefi!
7 Temmuz 2014 15:39

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco’nun mafyayı aforoz etmesinden kısa bir süre sonra örgüt elemanları Vatikan’a karşı büyük tepki gösterdiler.

 

 

Cezaevlerinde yatan, mafya örgütüne bağlı olmaktan ve suç işlemekten cezaevinde bulunan mahkûmlar hapishanede her Pazar günü düzenlenen dini ayine katılmadıkları gibi seslerini yükselterek protesto gösterisinde bulundular. Molise bölgesinin cezaevindeki mafya üyeleri aforoz edilmelerine tepki olarak ilk kez cezaevi şapeline gitmediler.

 

Aynı zamanda Calabria’daki Oppido Mamertina kentinde kilisenin organize ettiği Hazreti Meryem’i anma yürüyüşü, bölgede uyuşturucu trafiği ile organize suç konusundaki kötü siciliyle bilinen mafya ve adli suç örgütü “N’drangheta” tarafından manipüle edildi.

 

Dini yürüyüşün rotasının değiştirerek, bir cinayet davasında hüküm giyen ancak sağlık sorunları sebebiyle ev hapsinde tutulan 82 yaşındaki mafya babası Peppe Mazzagatti’nin evinin önünden geçirilmesi, bölgeyi iki hafta önce ziyaret eden ve mafyaya sert sözler sarf eden Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus’a mesaj olarak yorumlandı.

 

Örgütün üyelerinin omuzlarında taşıdıkları Meryem Ana heykelini mafya babası Peppe Mazagatti’nin evinin önünden geçerken yere kadar eğerek selamlamaları da büyük tepkilere yol açtı.

 

Roma hükümeti, “Meryem Ana suç makinelerinin önünde eğilmez” diyerek “Olur böyle şeyler. Büyütülmemesi gerek” yorumunda bulunan Belediye Başkanı Domenico Giannetta ve olaya müdahale etmeyerek sessiz kalan Emniyet Müdürlüğü hakkında soruşturma açtı.

 

Kaynak: Hürriyet / Reha Erus