İtalya'da gündem Türkiye-Suriye

İtalya'da gündem Türkiye-Suriye
4 Ekim 2012 11:13

AKÇAKALE’yi hedef alan topçu saldırısı ile ardından Türkiye’nin Suriye’ye olan misillemesi İtalyan basınında da geniş yer buldu.

ANSA ajansı, “Suriye-Türkiye arasında savaş rüzgarları” başlığıyla gelişmeleri abonelerine duyururken, “Ankara, bombalarla cevap verdi. Başbakan Erdoğan Suriye’ye yönelik hava akını düşünüyor” diye yazdı. Ajans, Türkiye’nin bombalamasının ardından çok sayıda Suriyeli askerin öldüğünü de ekledi.

La Repubblica gazetesi birinci sayfadan verdiği haberde, “Türkiye-Suriye sınırında çatışmalar” başlığını kullandı. Gazete, internet sitesinde ise, “Ankara’nın Suriye’ye misillemesi”, “Erdoğan: Nefret saldırısına yanıt” başlıkları yer alırken, tüm gün süren en üst düzey diplomatik temasların ardından Türkiye’nin, iki ülke arasındaki sınır bölgesinde bulunan hedefleri bombaladığını da belirtti.

Corriere della Sera ise, birinci sayfadan geniş gördüğü haberde, “Ağır Türk silahları misilleme için Suriye’yi vurdu” başlığını kullanırken, dün geceye kadar olan gelişmeleri aktardı.

La Stampa gazetesi de yine 1’inci sayfadan geniş yer ayırdığı habere, “Türkiye-Suriye arasında bir günlük savaş” başlığını atarak, “Savaş kıvılcımları. Türkiye arkasına BM ve NATO’yu aldı. Anında Suriye’ye bomba yağdırdı” yazarak haberini sürdürdü.

RaiNews haber kanalı ise, “Türk Hükümeti, Suriye’ye karşı askeri bir müdahale istiyor”, “Türkiye-Suriye sınırında çatışmalar” spotlarıyla verdiği haberde, ağırlıklı olarak DHA’dan elde edilmiş görüntüleri kullandı.

SKYTG24 haber kanalı ise haber kuşağında sık sık yer verdiği haberi, “Suriye-Türkiye sınırında beklenen oldu. Türkiye Genel Kurmay Başkanlığı teyakkuzda. Meclis, savaş tezkeresi için toplanacak” alt yazılarıyla destekledi.