İşçilerden Kılıçdaroğlu’na tepki: Ders vereceğinize belediyelerinize bakın

İşçilerden Kılıçdaroğlu’na tepki: Ders vereceğinize belediyelerinize bakın
9 Aralık 2017 09:40

ÇANKAYA Belediyesi’ne girerek işten atılan 12 emekçinin iadesini talep eden ve bu yüzden gözaltına alınan Nakliyat-lş yöneticileri ve işçiler dün yine belediye önünde toplandı.

 

 

 

Açıklama yapan sendika yöneticileri CHP’nin taşeron çalıştayım hatırlatarak Kılıçdaroğlu’nu, “Gelip ders vermeye kalkıp, demokrasiden bahsediyorsunuz. Siz önce kendi belediyelerinize bakın” sözleriyle eleştirdi. DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası, Çankaya Belediyesi alt işvereni Norm Altaş’ta örgütlenerek toplu iş sözleşmesi yetkisi almıştı. Ancak taşeron firma, iş mahkemesine başvurarak yetki belgesinin iptalini istedi. Mahkeme de bu istemi reddetti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Çankaya Belediyesi ise mahkeme kararına rağmen işçilerin toplu iş sözleşme sürecini engelledi. Yaşanan bu olayın ardından Çankaya Belediyesi’nde çöp toplama ve nakliye hizmeti yapan 600 işçi 18 Aralık’ta iş bırakma eylemine gidiyor. Grev kararının ardından belediyeden işçileri yıldırmak için yeni bir adım geldi. Belediye 12 emekçiyi işten çıkarttı. 12 işçinin görevine son vermesinin ardından yapılan belediye önünde önceki gün yapılan eylemde Nakliyat-iş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ile birlikte 3 işçi gözaltına alındı.

 

 

‘BİR DE DEMOKRASİDEN BAHSEDİYORLAR

 

Belediyenin bu kararını protesto ettikleri için gözaltına alınası sendika başkanı ve işçiler dün öğle saatlerinde tekrar Çankaya Belediyesi önünde bir araya geldi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı belediye önünde açıklama yapılmasına izin verilmedi. Kısa süreli tartışmanın ardından polis işçileri Ankara’daki İzmir Caddesi’nde açıklama yapabileceklerini belirterek belediye önünden uzaklaştırdı. İzmir Caddesi’nde toplanan işçiler sık sık, “Sendika hakkımız söke söke alırız”, “Taşeron işçisi köle değildir” sloganları attı. Açıklama yapan sendika başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir dille eleştirdi. CHP’nin 18 Kasım’da Ankara’da yaptığı taşeron çalıştayım hatırlayan Küçükosmanoğlu, “Daha dün taşeron kurultayı düzenleyenler ‘Biz CHP belediyelerinde işçilerin örgütlenme hakkına saygılıyız’ diyorsunuz. Şimdi bugün sizin Çankaya Belediyeniz işçilerin sözleşme hakkına saygı göstermiyor. Sonra gelip ders vermeye kalkıyorsunuz. Bir de demokrasiden bahsediyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu kendi belediyesinin neler yaptığını görmeli. Bizler 18 Aralık’ta greve gidiyoruz. Hakkımızı da sonuna kadar arayacağız” dedi.

 

Kaynak: Aydınlık

 

a