İnsanların en yakın dostu evcil hayvanlar!

İnsanların en yakın dostu evcil hayvanlar!
26 Nisan 2019 12:24

Yabaniliğini yitirip ev ortamında yaşamaya ve insana alışmış olan evde beslenebilen hayvanlar olan evcil hayvanlar her zaman insanların en yakın dostları olmuştur.

 

 

Evcil hayvanlar adı üstünde evde beslendiği için ihtiyaçlarını insanlar karşılar ve aileden biri gibi evde yaşarlar. Bu evcil hayvanlardan en çok tercih edilenlerden kedi, köpek, kuş ilk sıralarda gelmektedir. Evde hayvan beslemek için önce hayvanları sevmek gerek çünkü havyan sevgisi olmayan bir kişi hayvanların bakımını yapamayabilir. Hayvanların yatağının ayarlanması, mamasının düzenli verilmesi, temizliğinin yapılması kısaca yiyeceğinden temizliğine kadar yapılacak bakımlar hayvanları sevmeyi gerektirir.  Sahiplendikten sonra olumsuz durumla karşılaşmamak için iyi tanımalı ve sevmelidir.

 

Hayvan yetiştirme çiftliklerinden, petshop ismi verilen mağazalardan temin edilebilen evcil hayvanların temin edilebileceği bir yer daha var, hayvan ilanları sitesi. Online hizmet veren site aracılığı sahibinden sevdiğiniz tür ve cinsteki hayvanları temin etmek mümkün. Türkiye’nin en büyük ilan siteleri konumunda olan bu sitede sadece evcil hayvanlara ait ilanlar yayınlanmaktadır. Hayvan satışı yapılmamakla birlikte, hayvan sahipleri ve hayvan severlerin buluşma noktası olarak hizmet verilirken;  ilanlar hayvan sahiplerinin sorumluluğunda yayınlanır, hayvanlara ait bilgi ve görseller yine bu kişiler tarafından sağlanır.

 

 

Evcil hayvanlar arasında en fazla tercih edilenlerden birisi Pomeranian yani pomeryan Köpeğidir. Canis Lupus familyasından olan köpeğin anavatanı Polonya ile Almanya arasında kalan Promanya Bölgesidir.  Yaşam süresi 12 ile 16 yıl arasında değişen Pomeranian Boo cinsi köpeklerin yetişkin ağırlığı ise 1,9 ile 3,5 kg arasında değişmektedir.  Beyaz, siyah, grinin gölgeli tonları, kahverengi ve portakal rengi gibi çeşitli renkleri bulunan köpekler dost canlısı ve zeki olmasının yanında aktif ve oyunculuk içgüdülerinin olduğu bilinmektedir.  Görüntüsü peluşu andıran Pomerinian köpeği oldukça sempatiktir. Uzun tüyleri ile zaman zaman sahibine zor anlar yaşatabilen bu tür köpekler mükemmel görünüşleri ile bu eksikliklerini kolayca kapatmaktadırlar.  Görüntüleri çok farklılık gösterebilen bu dost canlısı köpeklerin yüzleri bazen tilki görünümüne, bazen ayı görünümüne benzeyebilmektedir. Hatta öyle bir alt cinsleri vardır ki büyüklüğü fincan büyüklüğündedir. Teacup Pomeranian adı verilen bu cinsler çok sevimli ve çok tatlıdır. 1700 ve 1800’lü yıllarda İngiliz Kraliçelerinden Qeen Victoria ve Queen Charlottes Pomeranian Boo cinsi köpekleri popüler hale getirerek evcil hayvan olmalarını sağlamıştır.

 

 

Evcil hayvan besleme merakı olan kişiler online sahiplendirme sitelerinden satılık pomeranian bulabilmektedir. Sağlık kontrolleri yapılmış bakımları her gün düzenli yapılan pomeranianlar sahibinden doğrudan temin edilebilmekte ve canlı hayvan kargosu ile yurdun her tarafına ulaştırılabilmektedir. Satılık pomeranian arayanların ilk başvuru yapacağı adres ilanların yayınlandığı aracı internet siteleridir ve fiyatları 6in ile 15bin TL arasında değişmektedir.

 

 

Hayvan severlerin tercih ettiği evcil hayvanlardan bir diğeri ise Poodle yani toy köpeğidir. Canus Lupus familyasından olan köpeğin ortalama yaşam süresi 12  ile 15 yıldır. Zeki ve eğitilebilir olan köpekler oldukça aktiftir. Kaniş, Alman kökenli bir ırk olan Poodle, Fransa’da çok popülerdir hatta Fransa’nın milli köpeği olmayı başarmış bir ırktır.  Zeki ve eğitilebilir olan bu köpeklerin siyah, beyaz olan renklerinin yanında kayısı rengi hatta kırmızı rengini de bulmak mümkün.

 

 

Çevreye uyumlu özelliği ile bilinen Poodle, sosyal bir köpek olduğu için hem diğer köpeklerle hem de çocuklarla iyi anlaşır. Çok zeki olan Poodle’nin eğitilmesi kolaydır ve birçok oyun öğrenebilmektedir, çünkü eğitimden zevk almaktadır.

 

Zeki, akıllı bir o kadar da sevimli olan Poodle cinsi evcil köpek beslemek isteyen hayvan severler bu ilanlardan sahiplerine ulaşarak kolayca sahip olabilmektedirler. Birçok sahiplendirme sitesinde bulabileceğiniz satılık Poodle köpekler bazen iyi bir dost, iyi bir arkadaş olabilmektedir. Çünkü buna zekaları buna yetmektedir. Akıllı ve çevik halleriyle de verilen eğitimi kısa sürede kavrayabilmektedirler.