Barda maç izleyen İngilizler​, Cüneyt Çakır'a böyle ayar oldular

Barda maç izleyen İngilizler​, Cüneyt Çakır'a böyle ayar oldular
6 Mart 2013 09:34

Şampiyonlar Ligi’nde dün oynanan Manchester United – Real Madrid maçını izleyen İngilizler, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır’a büyük tepki gösterdi.

 

 

 

Real Madrid’in Manchester United’ı 2-1 mağlup ederek elediği Şampiyonlar Ligi maçının heyecanı İngiltere’nin başkenti Londra’daki pub ve barlarda da hissedildi. Maçı izlemek için pub ve barlarda toplanan İngiliz taraftarlar, 90 dakikayı soluksuz izlerken, karşılaşmanın sonunda konuşulan tek konu Cüneyt Çakır oldu.

 

 

Cüneyt Çakır’ı maçın 56. dakikasında Arbeloa’ya müdahale eden Nani’yi kırmızı kartla doğrudan oyun dışı bırakmasına büyük tepki gösteren İngilizler, karşılaşmanın sonunda tepkilerini dile getirdi. İngiliz taraftarlar, Çakır’ın oyunu kırmızı kart ile bozduğunu savunurken, iki devin mücadele ettiği bir oyunda konuşulması gereken şeyin hakemin değil, oyunun kendisi olması gerektiğini söyledi.

 

Çakır’ın kararının yanlış olduğunu söyleyen taraftarlardan biri de tepkisini, “Hakeme gözlük gerekiyor” diye ifade ederken, bir diğer taraftar da hakemin kararını oldukça sert bulduğunu dile getirdi.

 

 

 

İNGİLİZ BASININDAN ÇAKIR’A SERT ELEŞTİRİ

 

İngiliz taraftarların yanı sıra İngiliz medyası da maçın ardından Çakır’a tepkisini dile getirmekte gecikmedi. İngiltere’nin en saygın gazetelerinden Independent, “Cüneyt Çakır, Nani’ye kırmızı kart göstermekte haklı mıydı?” sorusunu sorarak okuyucuları için bir tartışma platformu açtı. Guardian gazetesi ise Türk hakemin Nani’yi oyun dışı bırakması kararına ManU’nun teknik direktörü Ferguson’un oldukça öfkelendiğini yazdı.

 

DAILY MAIL: “ÇAKIR, OLD TRAFFORD’U ŞOKE ETTİ”

 

Nani’nin oyun dışı kalması ağır bir karar gibi görünse de Rafael’in de kırmızı kart görmemesinin ManU için bir şans olduğunu yazan Dail Mail gazetesi, “En iyi hakemlerin sürprizlerden kaçındığı söylenir, bu hakem açıkça bu söze katılmıyor. Çakır, Old Trafford’daki bütün kalabalığı şoke etti” ifadesini kullandı.

 

 

 

THE SUN: “FERGUSON ÇILGINA DÖNDÜ”

 

İngiltere’nin en çok okunan tabloid gazetelerinden The Sun ise, Nani’nin oyun dışı kalmasıyla Ferguson’un çılgına döndüğünü yazarken, “Paramparça” başlığını kullandığı haberinde, Ferguson’un asistanı Mike Phelan’ın “Teknik direktör çok öfkeli. Şu anda kararı konuşmak için uygun durumda değil” sözlerini aktardı.