İmamoğlu’ndan Kalyon’a ‘Boğaz çalımı’: Arazileri denize ulaşmayacak

İmamoğlu’ndan Kalyon’a ‘Boğaz çalımı’: Arazileri denize ulaşmayacak
15 Mart 2024 09:17

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki gün  Beykoz’da kültür sanat merkezine dönüştürülen Çubuklu Siloları’nı açtı. Siloların açılışıyla birlikte Kalyon Grubu’nun arazisinin denizle buluşması ihtimalinin ortadan kalktığı ortaya çıktı.

 

 

Uzun yıllar Beykoz Çubuklu mevkiinde akaryakıt depoları olarak kullanılan, işlevlerini kaybettikten sonra ise atıl olarak bırakılan Çubuklu Silolar, İBB Miras’ın restorasyon ve yeniden işlevlendirme çalışmalarıyla hayata kazandırıldı.

Politik Yol’da yer alan habere göre toplam alanı 20 bin metrekareyi bulan, Çubuklu Silolar artık Dijital Sanatlar Müzesi, Doğa ve Bilim Müzesi, atölye, karşılama merkezi, sahne, gökyüzü çayırı, çocuk oyun alanları, kafe ve restoran gibi çok amaçlı birimleriyle İstanbulluları ağırlayacak.

 

 

İktidara yakın medyada karalama kampanyası

 
Açılışın ardından iktidara yakın medya organları siloların ‘tamamının açılmadığını ve alanın kullanılabilir olmadığını’ öne sürdü. Hatta bölgeye giderek çekimler yapıldı ve bu videolar sosyal medyada yayıldı.

İBB kaynaklarından edinilen bilgilere göre günün erken saatlerinde henüz alandaki işletmeler açılmadan çekimler yapıldı. Öyle ki çekimler için bölgedeki güvenlik görevlisine rüşvet dahi teklif edildi.

 

 

Kalyon’a Boğaz çalımı

 
Öte yandan söz konusu kampanyayla birlikte akıllara siloların arkasındaki arazinin iktidara yakın Kalyon Grubu’na ait olması geldi.

İmamoğlu 2019’da İBB yönetimine gelmeden önce Kalyon Grubu’na satılan arazinin deniz ile arasında siloların bulunduğu alan kalmıştı.

İBB kaynaklarının aktardığına göre AK Parti döneminde siloların atıl durumda bırakılmasıyla arazi satışının önü açıldı.

Kaynaklar İmamoğlu’nun ise dönüşüm projesini arazinin kamu yararına kullanılması için onayladığını söyledi.

İmamoğlu’nun araziyi ve siloları kültür sanat merkezine dönüştürmesiyle Kalyon Grubu’nun arazisinin denize ulaşma şansı da ortadan kalkmış oldu.