İmamoğlu’ndan A haber tepkisi: Gecenin bir yarısı dedemin mezarına gitmişler

İmamoğlu’ndan A haber tepkisi: Gecenin bir yarısı dedemin mezarına gitmişler
15 Mart 2024 09:08

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu A Haber’e tepki gösterdi: “Gecenin bir yarısı dedemin mezarına gitmişler. İmamoğlu’nun dedesi gerçekten İstiklal Gazisi mi diye bakmaya gitmişler.”

 

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cüneyt Özdemir’in programında İstanbul için planlanan projeleri açıkladı. İmamoğlu, yeni bir metro hattının inşa edileceğini ve Avrupa ile Anadolu yakasını birbirine bağlayacak olan Hızray projesinden bahsetti. İstanbul’un en büyük projesi olacağını belirten İmamoğlu, metronun bir yıl içinde hayata geçirileceğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı programda 65 kilometrelik metro hattı inşa ettiklerini ve 63 kilometrelik bölümün hâlâ devam ettiğini açıkladı. İmamoğlu, ayrıca yeni bir boğaz geçidi projesi başlatacaklarını duyurdu. Ayrıca, Marmaray’a rakip olacak olan Hızray projesinin yapımına bir yıl içinde başlanacağını belirtti.

 

 

Hızray, Sabiha Gökçen’den Beylikdüzü’ne birbirini bağlayacak

 
İngiltere’de yaşama geçen projeyi İstanbul’a taşıyacağını söyleyene İmamoğlu, “Hızray, Sabiha Gökçen’den Beylikdüzü’ne birbirini bağlayacak olan hızlı bir metro. 140 km kafa çıkabilen 74 km’yi 53 dakikada alabilen 13 istasyonla da bağlantısı olan bir proje. Bakanlığa sunuldu. Uluslararası görüşmeleri de devam ediyor. 6 milyar dolarlık İstanbul tarihinin en önemli projesi” dedi.

 

 

“A Haber dedemin mezarında çekim yaptı”

 
İmamoğlu “A Haber Akçabat’ta gecenin bir yarısı dedemin mezarına gitmiş. Akrabalar fark etmiş. İmamoğlu’nun dedesi gerçekten İstiklal Gazisi mi diye bakmaya gitmişler.” açıklamasını yaptı.