İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Gazze tepkisi: Utanmadan, sıkılmadan…

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Gazze tepkisi: Utanmadan, sıkılmadan…
5 Mart 2024 12:16

‘Gazze Yardım Tırları Uğurlaması’ töreninde konuşan İBB Başkanı İmamoğlu’nun hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. Türkiye’nin İsrail’le ticari ilişkilerine değinen İmamoğlu “Aylardır Filistin’de mazlumlar inim inim ağlarken ticareti durdurmayanlar utanmadan, sıkılmadan Gazze’yi İstanbul seçimine malzeme yapmaya kalkıyor.” dedi

 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Gazze Yardım Tırları Uğurlaması” törenine katıldı.

Yardım TIR’larının yola çıkmasından önce kürsüye çıkan Ekrem İmamoğlu’nun hedefinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı.

Erdoğan’ı Gazze meselesini İstanbul seçimlerine malzeme yapmakla suçlayan İmamoğlu “Biraz samimi olsaydınız Güney Afrika Cumhuriyeti’nin gösterdiği dirayeti gösterirdiniz. Gazze’ye el uzatmak için İBB’yi kazanmayı bekleyemezsiniz. Böyle bir haddiniz de yok, işinizi yapın, görevinizi yapın” dedi.

 

 

“SİZİ ALLAH’IN DİNİYLE, KİTABIYLA ALDATMAYACAĞIM”

 

 

Konuşmasında “Bir kez bile yüce dinimizi, inancımızı, merhametimizi manipüle etmedim etmeyeceğim bu kadar net. Bunu yapanları da muteber görmedim görmeyeceğim” diyen İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizleri Allah’ın yüce yaradanın diniyle, kitabıyla aldatmayacağım bu benim sizlere şeref ve namus sözümdür. Bu benim hayata bakış yolculuğum ve şiyarımdır.

 

 

“GAZZEYE YARDIM İÇİN İBB’Yİ KAZANMAYI BEKLEYEMEZSİNİZ”

 

 

Aylardır Filistin’de mazlumlar inim inim ağlarken ticareti durdurmayanlar, gemileri limanlara çekemeyenler kalkıp utanmadan, sıkılmadan Gazze edebiyatı yaparak İstanbul seçimine malzeme yapmaya kalkıyor.

Biraz samimi olsaydınız Güney Afrika Cumhuriyeti’nin gösterdiği dirayeti gösterirdiniz. Gazze’ye el uzatmak için İBB’yi kazanmayı bekleyemezsiniz. Böyle bir haddiniz de yok, işinizi yapın, görevinizi yapın.

 

 

“İŞE TİCARETİ DURDURMAKLA BAŞLAYIN”

 

 

Türkiye Cumhuriyeti gibi dev gibi bir ülkeyi yönetiyorsunuz. Bölgenin devi bölgenin lideri bölgeye abilik yapıp barış getirecek bir ülkeden bahsediyoruz. Bir dakika bile bekleyemezsiniz. Hemen el uzatın Gazze’ye biz de takdir edelim sizi; ‘hükümetimiz, devletimiz gereğini yapmıştır’ diyelim.

İşe önce ticareti durdurmakla başlayın.”