İmamoğlu’ndan Bakan Şimşek’e: İtibarını bir acemi adaya ezdirme

İmamoğlu’ndan Bakan Şimşek’e: İtibarını bir acemi adaya ezdirme
5 Mart 2024 11:37

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Murat Kurum İstanbul’u bilmiyor” dedi. Murat Kurum’a destek kampanyasına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çağrı yapan İmamoğlu “İtibarını bir acemi adaya ezdirme; sen itibarlı bir insansın, iyi bir ekonomistsin” dedi.

 

 

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın “Demokrasi Meydanı” programında sorularını yanıtlayan İmamoğlu şunları söyledi:

 

 

Acemi aday açıklaması
Acemi aday: İstanbul’u bilmiyor. Benim İstanbul’da 35 yıllık bir hayatım var. Evimiz bağlarbaşındaydı sonra Göztepeye taşındık. Avcılarda okudum . Ben bu şehri mahalle mahalle sokak sokak semt semt… Benim inadım vardı babamın arabasına binmiyordum, ben toplu taşıma kullanıyordum. Büyükçekmece ile Küçükçekmece’yi karıştırıyor. Sultanbeyli’ye metrobüs getireceğim diyor. Metrobüs bambaşka bir hat. Sultanbeyli’de metro var zaten.

 

 

“Sen TOKİ olarak İstanbul’a 8 bin konut yaptın, 300 bin konut nasıl yapacaksın?”
Paramız pul oldu. Üç haneli enflasyonla boğuşuyoruz. Gıda enflasyonunda birinciyiz. Bu kritik sorunlar bizi kentsel dönüşümle ilgili de vurdu. Rakibim ‘KİPTAŞ eliyle 300 bin konut yapacağım’ diyor. Ya arkadaş, nasıl yapacaksın? Sen 5 yılda TOKİ olarak İstanbul 8 bin konut yaptın, ben de KİPTAŞ olarak 10 bin konut yaptım. İkimizi toplasan 18 bin ediyor. Onun için acemilik diyorum, savuruyor bazı şeyleri. Bu olmaz.

 

 

“Kanal İstanbul’a Murat Kurum değil, Erdoğan karar verir”
Kanal İstanbul sorusunu soruyor arkadaşlar, ‘İstanbul’un gündeminde olmayan konu benim gündemimde değil’ diyor. Ya Kanal İstanbul’a Murat Kurum karar verir mi? Cumhurbaşkanı karar veriyor. Kanal İstanbul’u gündemimizden kaldırdık derse, ben Murat Kurum’u alkışlayacağım.

 

 

Mehmet Şimşek’e çağrı: İtibarını bir acemi adaya ezdirme
Mehmet Şimşek’e saygı duyuyorum. Ben iki kişiden randevu alabildim, biri Ulaştırma Bakanı, birisi de Sayın Şimşek. Randevu verdi, bizi kabul etti. Yapma Sayın Şimşek, itibarını bir acemi adaya ezdirme. Sen itibarlı bir insansın, iyi bir ekonomistsin. Bu ülkeye dair de güzel hizmetler bekliyoruz sizden. Sayın Şimşek, değerlisiniz. Rasyonel tutum bunu gerektirir, benim tanıdığım Şimşek’in durumu da bunu gerektirir. Şu oy kazandırmaz, bu oy kaybettirir. Ben Allah korusun Kurum olsam, ‘bunu benim için söyle’ demem. Zafiyet bu.