İmamoğlu’na imza atmadığı ihaleden dava!

İmamoğlu’na imza atmadığı ihaleden dava!
17 Ocak 2023 09:21

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında İmamoğlu’na Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya yönelik suç işlemeye tahrik suçundan dava açılması talebinde ön incelemenin sürdüğünü yazdı.

 

 

25 Ekim 2022’de, “Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı”nda, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile İmamoğlu arasında bir gerginlik yaşanmıştı. İmamoğlu, yaptığı konuşmada, “Arkadaşlar, o arkadaş burayı germeye gelmiş, bırakın. Sakin, nezaketsiz, bakın arkadaşlar müsaade edin. Bir sakin olun. Vatandaşlarımız buraya döner misiniz? Lütfen, lütfen… Bakın provokasyon devam ediyor. İlgilenmeyin, kötü söz sahibine aittir” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Yazıcı, dilekçesinde İmamoğlu’nun, “O arkadaş burayı germeye gelmiş. Nezaketsiz. Provokasyona devam ediyor. Kötü söz sahibine aittir” diyerek, infiale yol açtığını, kalabalığı yönlendirdiğini ileri sürdüğünü aktaran Saymaz, “Ancak Türkçe’yi sözlük yardımı olmadan anlayanlar bilecektir ki ‘Kötü söz sahibine aittir’ sözüyle kalabalıklar yönlendirilmez, ancak sakinleştirilir” görüşünü ifade etti.

 

Aynı dilekçede, “Seçilmiş belediye başkanına arkadaş şeklinde hitap etmek dahi başlı başına bir aşağılama sözüdür” diye yazdığına dikkati çeken Saymaz, “Doğrusu, ‘arkadaş’ ifadesinin aşağılama için kullanıldığını ilk kez bu dilekçede okuyorum. Gerçi kime yönelik olarak ifade edildiği belli olmayan ‘ahmak’ için İmamoğlu’na ceza verilmişken, ‘arkadaş’ ifadesi için pekala hakaretten dava açılabilir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.