İmamoğlu: Tek başıma hükmederim anlayışı tarihe gömülecek

İmamoğlu: Tek başıma hükmederim anlayışı tarihe gömülecek
11 Mart 2024 09:06

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir’de yurttaşlara seslendi. Tek adam rejimine değinen İmamoğlu, “Yerel seçimlerde demokrasi meşalesi yakacağız. Kimse bu toplumu tek başıma hükmederim diyemeyecek. Bu anlayış tarihe gömülecek” dedi.

 

 

 

Yerel seçimlere geri sayım devam ederken meydanlar da siyasilerlin mitingleriyle dolup taşıyor. İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu Başakşehir Halk Buluşması’nda yurttaşlara seslendi. İmamoğlu yerel seçimlerde demokrasi meşalesinin yanacağını söyleyerek, “Kimse bu toplumu tek başıma hükmederim diyemeyecek” dedi.

Kent Lokantası’ndaki hizmeti küçümseyen AKP’nin adayı Murat Kurum’a da seslenen İmamoğlu, ‘Dersini çalışmamış ithal aday’ diyerek, “Ağız dolusu özür dileyene kadar bu ahlaksız tavrı hatırlatmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

 

 

TEK ADAM GÖNDERMESİ

 
İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Biz birbirimizle konuşurken nezaketle konuşuyoruz. Ayrımcılık dilimizde yok. İnsanları hor görmek yok. Oy veren vermeyen diye tasniflemek yok. Hizmetlerimiz insanlarımız için. Sizler bize yol gösteriyorsunuz. Bizim aramızdaki köprü çok değerli. Yeni bir tarih yazıyoruz hep birlikte. Bu ittifakın içinde tüm siyasi partiler var. İstanbul’da olağan üstü bir demokrasi meşalesi yanacak. Artık hiç kimse ben bu topluma bu şehre tek başıma hükmederim diyemeyecek. O anti demokratik ruhu tarihe gömeceğiz.”

 

 

“EKONOMİSTİM DEDİ ALT ÜST ETTİ”

 
“Bu memleketin en büyük sorunu yoksulluk. Bu memleketin sorunları bu kadar ağır olur muydu? Ama bir kişi çıktı ne dedi. ‘Ben ekonomistim’ dedi. Ekonominin kurallarını alt üst etti. Suçu faize sonucu enflasyona bağladı. ve yeni bir kural yazmaya kalktı. Bu kural başımıza dert oldu. Liyakat aramadı işi bilmez ekonomi bakanlarını getirdi. Sadece ‘ben ne dersem onu yapsın’ı aradı. O koyduğu bakanlar bizim paramızı alt üst etti. yoksulumuzu daha yoksul etti. Orta kesim diye kimse kalmadı. Emeklileri aç açıkta bıraktı. İstanbul’da biz keyfi sosyal yardımları bir anda 6 kat arttırmadı. İhtiyaçlar büyüdükçe biz de sosyal yardımları arttırdık. Hiç yokken gençlerimize burs verdik. Bu sene 100 bin öğrencimize 7 bin 500 lira verdik. İnşallah 100 bin gencimize 15’er bin liradan burs vereceğiz.

Başakşehir’de nakdi destek alan 18 binin üzerinde vatandaşımız var. Gıda desteği alan 25 bine ulaştı. Sadece 7 bin çocuğumuza 666 bin litre süt dağıttık. 10 bin lira pazar desteği vereceğiz emeklilerimize. Yine emeklilerimize eğer kentsel dönüşüme girmişse 9 bin lira kira desteği vereceğiz. Bu memleketin yoksulluk sorununu tarihe gömmek temel meselemiz. Ama bunlar yapamayacak. Bunların tek derdi koltuğu korumak. Onlar kendilerini koltuğun makamın sahibi zannediyorlar.

Olmazsa olmaz İstanbul’u kazanacaklar… Sanki İstanbul’u tapu edecekler. Mülk edecekler… Ekonomiyi düzeltmesi gerekenler, hukuku düzeltmesi gerekenler Ankara’dan tek tek yola çıkıyorlar. 17 Bakan İstanbul’a gelmeye başladılar. Yakında o da gelir. Ama söyleyeyim. Siz misafir perversiniz değil mi? 2019’da misafir perverliği onlara gösterdiğiniz değil mi? 806 bin kez gösterdiniz misafir perverliği. Şimdi daha fazlasını göstermeye hazır mısınız?

 

 

“AHLAKSIZ TAVRINI HATIRLATACAĞIM”

 
Benim canımı yakan bir konuyu burada da paylaşacağım. Kent Lokantasını başta öğrencilere yakın yerlere işçimizin emekçimizin olduğu yerlere sonra da emeklilerin olduğu yerlere açıyoruz. 4 çeşit yemeği 40 liraya servis ediyoruz. Daha 1 yıl oldu olmadı Kent Lokantalarına gelen vatandaşımızın sayısı 3 milyona yaklaştı. Çünkü insanlar ne yazık ki muhtaç… Niye üzüldüm niye kızdım… Var ya ithal aday… Kent lokantalarında verilen hizmeti küçümsedi. Çay bardağı kadar suymuş bu da hizmet miymiş… 3 milyon insan orada bizden hizmet aldı. Ve o insanlar bu hizmetten dolayı bize teşekkür ediyor. Ama bu ithal aday kent lokantası hizmetini küçümsüyor. Bu milleti tanımayan vicdan sahibi olmayan anlayışın temsilcisi bu adaya söylüyorum. Ağız dolusu özür dileyene kadar bu ahlaksız tavrı hatırlatmaya devam edeceğim”

 

 

“ÖNCEDEN 20 YILDA ALIYORLARDI ŞİMDİ 10 AYDA”

 
Ataköy İkitelli metrosunu 18 Mart günü Başakşehirlilerle açacağız. İkitelli’deki Organize Sanayi Mahallesinden başlayan Atatürk Mahallesiyle devam eden Ayazma’da derenin olduğu yerde sel ve su baskınlarıyla ilgili önümüzdeki hafta 1 milyarlık yatırımla tünel açarak MASKO’yu kurtaracak temeli de atıyoruz.

Eskiden bizden önce bakanlık metroyu yapar İBB’ye teslim ederdi parasını 20 senede alırdı. Şimdi ne yaptı biliyor musunuz? Kayaşehir – Başakşehir metrosunu bakanlık yaptı. Karşıda Sabiha Gökçen Metrosunu yaptı teslim etti 6 milyar liraya yakın parayı bizde 10 ayda aldılar. Bunlar zannediyor ki Ankara’daki kasa onların İstanbul’daki kasa bizim. Allah’ın adamı böyle bir şey olur mu? Sen kimi cezalandırıyordun? İkisi de milletin. Bunlara çok güzel duam var. İnşallah bunlara 1 nisandan sonra akıl gelecek. Allah bunlara akıl verdin