İmamoğlu: Onlar kazanırsa milli irade, Millet ittifakı kazanırsa darbe! Hadi oradan!

İmamoğlu: Onlar kazanırsa milli irade, Millet ittifakı kazanırsa darbe! Hadi oradan!
3 Mayıs 2023 19:01

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda yurttaşlarla buluştu.

 

 

Kürsüye ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı. Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve iktidardaki Cumhur İttifakı’nın muhalefeti hedef alarak seçim kampanyası yürütmesine; “Her yol mubahtır anlayışı var bunlarda kazanmak için, İftira, yalan var. Ve bundan vazgeçmiyorlar. Millete hırsız dediler. Yargılama yaptılar, soruşturma açtılar. Bir tek kişi hakkında bir tutuklama olmadı. Devletin en üst tepesinden siyasi yol arkadaşlarına varıncaya kadar, bu yalanın ve iftiranın ortağı oldular” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini de kazandığını hatırlatarak; “13 bin 500 oyu yeterli bile görmeyin! Seçim bir oyla bile kazanılır. Millet 806 bin oy ile okkalı bir demokrasi tokadı attı. Hala sendeliyorlar. Hala akılları başlarına gelmedi. Neymiş? Darbeciler. Onlar kazanırsa milli irade, Millet İttifakı kazanırsa ‘darbe’. Hadi oradan, hadi oradan!” diye konuştu.

 

Ekrem İmamoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 

“Bu seçim başka bir seçim. Bu seçim sadece bir seçim değil. Partilerin yarıştığı bir seçim değil. Bu seçim geleceğimizin seçimi. Bu seçim burada gördüğümüz pırlanta gibi genç kardeşlerimin seçimi. Onların geleceğinin seçimi. Annelerin babaların çok titiz davranması lazım. Sırtınızı bu memleketin gençlerine yaslayın yeter. Onların temel duygusu adalet. Gençler, hak yemem ama hakkımı da yedirmem diyor. Bize böyle gençlik lazım. Bu seçim tarihi bir seçim. Asla ama asla fire vermeyeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız.

Oylarımızı Millet İttifakı’na kullanacağız. Oylarımızı ‘her şeyi ben bilirim’ akla değil. ‘Kimseyi tanımam, milletin evlatlarından faydalanmam, bir avuç insandan eş dost faydalanırım’ akıldan değil.”