İmamoğlu: Millete efelik yapma devri 29 Ekim 1923’te bitti!

İmamoğlu: Millete efelik yapma devri 29 Ekim 1923’te bitti!
5 Mart 2024 11:34

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece’de halkla buluştu. Sahneye çıkan İmamoğlu, “Sisi’yle sevgililer gününüz kutlu olsun” dövizini okudu, “Güzelmiş” dedi.

 

 

 

Küçükçekmece mitinginde konuşan İmamoğlu, “Bir süre önce sizi oyla tehdit eden biri vardı, oya göre hizmet yaparım diyordu. Bu tehditlere pabuç bırakmayın dedim çünkü o sizden korkuyor. Korktuğu için tehdit ediyor. Bakın, hemen sözleri değişti, hizaya geldi. Tepeden tırnağa kamu yöneticisi milletin hizasında durmak mecburiyetindedir, millete efelik yapmayacaksın. Millete efelik yapma devri 29 Ekim 1923’te bitti. Bakalım kaç gün dişini sıkacak, huylu huyundan vazgeçmez” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Burada konuşan İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

 

 

“Sevgili dostlarım bizim meydanlarımızda sevgi var. Her inançtan, etnik kökenden buluştuk, buluşmaya da devam ediyoruz.

Bir süre önce sizi oyla tehdit eden biri vardı, oya göre hizmet yaparım diyordu. Bu tehditlere pabuç bırakmayın dedim çünkü o sizden korkuyor. Korktuğu için tehdit ediyor. Bakın, hemen sözleri değişti, hizaya geldi. Tepeden tırnağa kamu yöneticisi milletin hizasında durmak mecburiyetindedir, millete efelik yapmayacaksın. Millete efelik yapma devri 29 Ekim 1923’te bitti. Bakalım kaç gün dişini sıkacak, huylu huyundan vazgeçmez.

Milletin cebindeki parayı pul ediyor, milleti fakirleştiriyor. Aklın ve bilimin dışında davranırsan, liyakatli insanlara işi emanet etmezsen ekonomi çöker.

Bunlar sabah kalkıyorlar Ekrem İmamoğlu, sabah Ekrem İmamoğlu, akşam Ekrem İmamoğlu… Emeklilere 2 ikramiye ile bu işin içinden sıyıramaz.
Güzel Küçükçekmeceliler… Şu Büyükçekmece ile Küçükçekmece’yi ayırt edemeyeni… Neyse, o konuya girmeyelim.

Milletin gücü, hem oy üzerinden yaptığı efeliği yendi hem de yük diye tarif ettiği milyonlarca insana istemese de zamlı ikramiye vermek zorunda kalacak. Millet, yeter ki ki gücünü bilsin.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın projeler için imzası lazım. Dosya hazır, bir yıldır imza atmıyor. 31 Mart’ta 2 hafta içinde o imza atılacak, göreceksiniz. Millete hizmeti o ülkenin başındaki yönetici engelleyebilir mi? Desem ki ki bugün, Kanal İstanbul’u yapalım. Ne var ne yok her şeyi bir günde imzalar çatır çutur. ama Sen o işi unut kardeşim. Böyle çevre düşmanı bir rant projesine bu millet evet demeyecek.”