İmamoğlu: İşleri güçleri reklam çekmek, yahu her ay kul hakkı yediniz bari bir ay yemeyin

İmamoğlu: İşleri güçleri reklam çekmek, yahu her ay kul hakkı yediniz bari bir ay yemeyin
12 Mart 2024 19:03

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla halk buluşmasında açıklamalarda bulundu. Özel bir halk otobüsünün bozukmuş gibi gösterildiği iddia edilen görüntülere işaret eden İmamoğlu, “Kötülüklerinde boğulsunlar işleri güçleri otobüs reklamı çekmek. Bide başaramıyorlar. Rezil oluyorlar. Neden Yaradan büyük, iyinin yanında. Yahu her yıl kul hakkı yediniz bari 1 ay yemeyin ya Ramazan’da kul hakkı yemeyin. Bari Ramazan’da iftira atmayın.” dedi.

 

 

CHP İstanbul İl Binası’nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntüleri hakkında da konuşan İmamoğlu, “Önce ‘Görüntü çok yeni’ dediler, ‘Olay yeri CHP İstanbul İl Başkanlığı’ dediler, sonra utanmadan ‘Bu parayı CHP kurultayında kullandılar’ dediler. A’dan Z’ye yalan çıktı mı? Orada tarih yazıyor, kendi yalanlarında kendi kumpaslarında kendileri boğuluyor. Amaçları CHP içerisinde karışıklık. ” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu, ayrıca önümüzdeki dönemde İBB’nin üniversite öğrencilerine verdiği 7.500 TL’lik bursun 15 bine çıkaracaklarını da söyledi

 

 

“Üniversite öğrencilerine verdiğimiz bursu 15 bine çıkaracağız”
İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

 

 

“Biz göreve gelince İstanbul’umuzun bütçesine de bereket geldi. Çünkü bereketi ne arttırır biliyor musunuz paylaşmak arttırır. Bugünün iktidarında var edilen bir kültür var. Yapılan destekleri sanki iktidarın bir lütfü gibi anlatır ya bu iktidar. Biz diyoruz ki vatandaşımıza yapılan destek bizim sorumluluğumuz. Onun için vatandaşımıza yapılan her destek bir lütuf değildir. Vazifedir vazife. Biz göreve geldik 100 bin üniversite öğrencisine burs vermeye başladık. Bu sene 7.500 verdik gençlerimize helali hoş olsun. Önümüzdeki dönem 15 bin vereceğiz.

Ne dediler gelir gelmez seni topal ördek yapacağız dediler. Kafaları karıştı. Önümüzdeki dönem daha çok çalışacağız. Onları çalışkanlığımızla ezeceğiz. 100 bin yeni evli çifte 30 bin destek sağlayacağız. 45 bin haneye yeni doğan destek paketi sunacağız. Tek asgari ücretle geçinen hanedeki bir kişiye 10bin lira ulaşım desteği ve pazar alışveriş desteği vereceğiz. Önümüzdeki 2 yılda ilk ve ortaokula giden çocuklarımıza 2 milyon adet okul beslenme paketini biz dağıtacağız.

 

 

“Otobüs kumpası” açıklaması
Onlar ne yapıyor? Bizimle ilgili kumpaslarla uğraşıyorlar. Kötülüklerinde boğulsunlar işleri güçleri otobüs reklamı çekmek. Bide başaramıyorlar. Rezil oluyorlar. Neden Yaradan büyük, iyinin yanında. Yahu her yıl kul hakkı yediniz bari 1 ay yemeyin ya Ramazan’da kul hakkı yemeyin. Bari Ramazan’da iftira atmayın.

 

 

Para sayma görüntülerine açıklama
Bunların Adalet Bakanı bile savcılığa soyunuyor. Bu bile miting miting gezer şimdi. Oylar yükseliyor ya hemen türlü iftira atıyorlar. Önce ‘Görüntü çok yeni’ dediler, ‘Olay yeri CHP İstanbul İl Başkanlığı’ dediler, sonra utanmadan ‘Bu parayı CHP kurultayında kullandılar’ dediler. A’dan Z’ye yalan çıktı mı? Orada tarih yazıyor, kendi yalanlarında kendi kumpaslarında kendileri boğuluyor. Amaçları CHP içerisinde karışıklık. Kurdukları tuzağı başlarına geçirdik. Bir de utanmadan iddianame yazıyor, İstanbul’da savcıya ‘Talimatımdır, bunu yap’ diyor. Talimat vermeye yüzü yok, ekranlardan veriyor. Sen nasıl Adalet Bakanı’sın; sen mi adaleti savunacaksın?

 

 

“İftirayı atan meczup bir gazeteci”
Senin olduğun sistemde mi seçime gireceğiz biz? 2019’dakileri bize yaşatma peşindeler. Ama 16 milyon İstanbullu, 86 milyon milletimiz kumpaslarını başınıza geçirecek. İftirayı atan meczup bir gazeteci. Kim devletin bankasından 800 milyon dolar alıp kendisine medya satın alan kişinin elemanı. Çalışanı bile demem silahşörü. İftiranın da lokomotifi oluyor. Yüzü de yok zaten. Edepsizin önde gideni. Üstelik krediyi ödeyende bir patronun elamanı değil. Parayı da ödemiyor. 800 milyon dolar. Hadi bakalım sen de şimdi gazetecisin. O gazeteci o televizyonda konuşan kişi sözüm ona doğruları savunuyor. Hadi oradan işine bak, kargalar güler sana kargalar. Önce patronuna bakacaksın. Sonra aynaya bakacaksın.
“Memleketin de bereketini kaçırdılar”
Bunlar bereket bırakmadı. Memleketin de bereketini kaçırdılar. Bugün bana bir emekli abimiz ne dedi biliyor musunuz? Bana ’10 bin lirayla nasıl geçineceğimizi saray listesini yollasın. Ben bilmiyorum yöntemini’ dedi. Hem 10 bin lirayla geçinin diyorlar. Hem de zam yaparlarsa ne diyorlar, bütçeye yük getirirmiş. Eskiden ‘millet ‘millet diyenler. Bugün kendi milletine hizmet etmiş amcalarımızı, teyzelerimizi kendine yük görmeye başladı. Buna ne denir biliyor musunuz? Nereden Nereye derler. Bir e çıkmış diyor ki hakikatleri yüzümüze haykırın, şirinliğe bak. Emekliler haykırıyor. Atanamayan öğretmen haykırıyor. Sokak röportajında bile konuşan kişiyi içeri attılar. Ama merak etme bu millet 31 Mart’ta haykıracak. “