İmamoğlu: İBB’yi ve İstanbul’da en az 25 ilçeyi kazanacağız!

İmamoğlu: İBB’yi ve İstanbul’da en az 25 ilçeyi kazanacağız!
12 Kasım 2023 08:59

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay akşamı @ekremedit adlı X hesabından yapılan “Kılıçdaroğlu çekilecek” şeklindeki paylaşım hakkında, “Hiçbir ilgim ve ilham yok. İmamoğlu’nun sağından solundan trolvari bir kavram geçemez” dedi.

 

 

 

Kılıçdaroğlu’nun “Arkadan hançerlendim” açıklamasını üzerine alınmadığını kaydeden İmamoğlu, Sözcü’den İsmail Saymaz’a “Ben gördüğüm eksiği ve hatayı yüze söyleyen bir insanım. ‘Ben uçurumdan atlıyorum, siz de arkamdan atlayın’ diyecek yol arkadaşı değilim. Kazanmaya odaklı bir yol arkadaşıyım. Bahsettiği insanlar öyle insanlarsa, hançerlendiğini düşünüyorsa, onlardan birisi olabilir. Ben öyle biri değilim” diye konuştu.

 

 

Değişim açıklaması

 
“29 Mayıs’ta açıkladığı değişimle 5 Kasım’da gerçekleşen değişim aynı mı?” dorusuna İmamoğlu, “Değişim bir anda tam anlamıyla olacak bir şey değil. Zamana ihtiyacı var. Şu anda benim elbette ki arzu ettiğim noktada önemli bir adım atılmıştır” diye yanıt verdi.

 

Parti içi gerilim beklentilerine: Çok beklerler!
İmamoğlu, “parti için gerilim beklentileri” hakkında da, “Çok beklerler. Asla. Gerilim yaratmama konusunda deneyimliyim. Bu süreçte herkes konuşurken, beş buçuk aydır ne TV’ye ne de gazetelere demeç vermedim. Konuşmadım. Partimin meselelerini hiçbir zaman kamuya açık konuşmadım, konuşmayacağım” dedi.

 

İmamoğlu, İBB’yi ve İstanbul’da en az 25 ilçeyi, ülke çapında beş büyük şehri daha alacaklarını ifade etti.

 

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.