İmamoğlu: Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz!

İmamoğlu: Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz!
5 Kasım 2023 11:13

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Kurultayı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

 

 

İmamoğlu, “Divan Başkanlığını yaptığımız bu kurultayda sayın Özgür Özel genel başkanımız olarak seçildi. Başarılar diliyorum. Çok önemli bir dönemde önemli bir göreve geldi. Hep birlikte hem partimizin hem ülke demokrasimizin kazanması için büyük bir mücadele vereceğiz. Bir yandan yerel yönetime dönük seçime hazırlanacağız. Tabii yaklaşık 13 yıla aşkın süredir partimize hizmet eden değerli Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkürlerimizi minnetimizi iletiyoruz. Hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ama tabii bu demokraside var, partilerimizde var. Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz” dedi.

 

 

İmamoğlu, ayrıca Kılıçdaroğlu’nu arayarak helallik isteyeceğini söyledi.

 

 

Dün, 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti. Seçimin ilk turunda Özel 682 oy alarak Kılıçdaroğlu’nu geçerken, Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. 18 oy geçersiz ve 2 oy ise boş olarak sayıldı. Gece saatinde seçimlerin ikinci turu için oy kullanma işlemi başladı. Özel, ikinci turda 812 oy alarak genel başkan olurken Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. Böylece CHP’de 13 yıllık Kılıçdaroğlu dönemi sona erdi. Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisi CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra 8. Genel Başkanı oldu.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonuna katıldı. İmamoğlu maraton startını verdikten sonra vatandaşlarla birlikte boğaz köprüsünü koşarak geçti. İmamoğlu köprü üzerinde gazetecilere dün akşam gerçekleşen CHP Kurultayını değerlendirdi.