İmamoğlu, Erdoğan’ın kayıp atlarla ilgili çıkışına yanıt verdi: Sayın Pakdemirli, bir açıklama yapsanıza

İmamoğlu, Erdoğan’ın kayıp atlarla ilgili çıkışına yanıt verdi: Sayın Pakdemirli, bir açıklama yapsanıza
11 Mayıs 2021 11:08

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un atlarına dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptığını düşünmek istemiyoruz” şeklindeki çıkışına yanıt verdi. İmamoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye açıklama yapması konusunda çağrıda bulundu.

 

 

İmamoğlu, açıklamalarının devamında hibe edilen atların akıbetiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine gösterdiği tepkiye değinen İmamoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulunduğu açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

“1179 atı teslim aldık. 860’ını sahiplendirdik. Kime? Tarım Bakanlığı’nın da iş birliğiyle beraber bize başvuran kurum ve kuruluşlara sahiplendirdik. Bu atları satın alan biz Tarım bakanlığı ile iş birliği yaptık, sonra bütün nakliyesini her şeyini biz üstlendik. Bu götürüp teslim ettiğimiz atların hepsine çip takıldı. Biz takmadık bakanlık taktı.

 
‘Çip bizim tarafımızdan değil, Tarım Bakanlığı tarafından takip ediliyor’

 
Çip bizim tarafımızdan değil, Tarım Bakanlığı tarafından takip ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız soruyor nerede o atlar diye. Sayın Pakdemirli bir açıklama yapsana. Kayıp at varsa bunu bulacak olan Tarım Bakanlığı. Dörtyol’da bir olay ortaya çıktı. Bunlar çipliydi. Takibi onlar yapacak biz değil. Tarım Bakanlığı’na ait sorumluluk nerede, hangi ilçeye erilmişse o ilçenin tarım müdürlüğünde. Dönüp dönüp ‘Ekrem İmamoğlu atlar nerede?’ Allah’tan korkun.”

 
Erdoğan ne demişti?

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kayıp atlarla ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine “Hayvan hakları konusunda ortalığı toza dumana katanların bu hususta hiç ses çıkarmamaları da ikiyüzlülük örneğidir. Sesinizi çıkarsanıza? Neden çıkamıyorsunuz? Hayvanlara acımanın ideolojik boyutu olamaz. Bize haber geldi, İçişleri Bakanım beni aradı, İBB Başkanı da yanındaydı. Dedim ki; ne gerekirse yapalım. Burada elektrik araçlar kullanabilir miyiz dediler, hayırlı olsun kullanın dedik. İstanbul’un atlarına dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptığını düşünmek istemiyoruz” diye konuşmuştu.