İmamoğlu: Emekli kahvehaneye gidip çay bile içemiyor

İmamoğlu: Emekli kahvehaneye gidip çay bile içemiyor
23 Mart 2024 14:02

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt’ta yurttaşlara seslendi. İmamoğlu AKP iktidarını ekonomi üzerinden eleştirerek, “Bir emekli kahvehaneye gidip çay bile içemiyor” dedi.

 

 

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeniden aday olduğu İBB başkanlığı için yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında Esenyurt’ta yurttaşlarla buluştu. Esenyurtlulara metro müjdesinde bulunan İmamoğlu, “Mahmutbey – Bahçeşehir – Esenyurt metro hattının yüzde 40’ı bitti. Bu hattı Kabataş’a bağlayacağız” dedi. Esenuyurt’taki çarpık kentleşmeye de değinen İmamoğlu, “Bunlar Esenyurt’ta imar izni çıkartabilmek için bu derenin yönünü değiştirdiler çapını küçülttüler. Biz düzelttik. Artık sel basacak insan ölecek diye kimse korkmuyor” dedi.

Türk lirasındaki erimeden de bahseden İmamoğlu, “Emekliyi sefil etmediler mi? İşçiyi sefil etmediler mi? Paramızı pul etmediler mi? Bir emekli kahvehaneye gidip çay bile içemiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

 
“Biz buranın talihini değiştiriyoruz. Beton yurt benzetmesinde haklısınız. Buranın da talihi değişecek.

Buranın ulaşımı için yeni hatlar açtık. Kreş açtık. Öğrenci yurdu açtık. Saadetdere’de çok önemli bir parkı açtık. İsmail Hakkı Tonguç ve Gülten Akın Kütüphanelerini açtık. İSKİ Esenyurt’a tarihinin en önemli 5 yılını yaşattı. 4.4 milyar liralık yatırım yaptı. Esenyurt’a tam 61.5 kilometre doğalgaz hattı döşedik Esenyurt’a.

Bunlar küçümsüyor ya halkın yanında olmayı. Esenyurt’ta halk süt ulaştırdığımız çocuğumuzun sayısı tam 29 bin 376 çocuk… Bizden önce çocuklara dağıtılan süt miktarı sıfırdı… Bakın yeni doğan destek paketi dağıttık. Esenyurt’ta 2 bin 719 aile Esenyurt’ta yaralandı. Esenyurt’ta 40 bin anne, anne kart aldı. Bunların karnesi sıfır…

İBB olarak özel sektörde kaç kişiye iş buldular bizden önce… Sıfır. Biz 200 bin insanımıza iş bulduk. Sadece Esenyurt’ta 17 bin 714 kişiye iş bulduk.

Haramidere’nin birinci etabını bitirdik. Dere ıslah çalışmaları sonrasında yaşam vadileri çalışmaları kapsamında projeye başladık. Birinci kısmını bitirdik. İkinci kısmı devam ediyor. Pınar ve Yeşilkent mahallelerinde her yağmurda su basıyordu, can kaybı oluyordu. Bunu sona erdirdik.”

 

 

“SEL OLACAK CAN KAYBI OLACAK KORKUSU KALMADI”

 
“Bunlar bina yapmak için derenin hattını bile değiştirdiler. Buradan bir dere geçiyor. Bina yapmak için yönünü değiştirdiler. İmara açmak için çapını küçülttüler. Biz buradaki derenin çapının 12 metre kareden 72’ye çıkarttık. Derenin akışını normalleştirdik. Sel olacak, can kaybı olacak korkusu kalmadı. Alt yapı çalışmalarına uyumlu olacak şekilde Haramidere’nin kötü görüntülerini tarihe gömdük.”

 

 

ESENYURTLULARA METRO MÜJDESİ

 
“Buranın ilk metro hattını tam gaz yapıyoruz. Mahmutbey – Bahçeşehir – Esenyurt metro hattının yüzde 40’ı bitti. Bu hattı Kabataş’a bağlayacağız. Beylikdüzü- Sefaköy- Yenikapı metro hattını da yapacağız.

Ambarlı – Hadımköy – Saadetdere metro hatlarını çalışıyoruz. 25 yılda yapılan metro hattının yarısını 5 yılda yapacak. Bu kardeşiniz 10 yılda 50 yıllık iş yapacak. Hız-Ray yapacağız. Sizi Tüyap’tan Esenyurt’tan Sabiha Gökçen’e 75 kilometreyi 55 dakikada götürecek olan İstanbul tarihinin en büyük en hızlı metro hattını da bu kardeşiniz yapacak. Metrobüs hattının Büyükçekmece’yle eklentisini sağlayacağız.”

 

 

“ONLAR RANTÇI BİZ HALKÇIYIZ”

 
“Esenyurt’ta iki kreş daha yapacağız. Ama esas kreşleri Esenyurt’a Ahmet Özer Başkanım yapacak. Bunların derdi ne çocuktu ne kadındı ne anneydi ne gençti… Bunların tek derdi rant! Onun için Esenyurt’ta 30 bin konut mağduru yarattılar. Sırf bir avuç insan zengin olsun diye. Biz bu eksikleri de gidereceğiz. Esenyurt’a Kent Lokantası’nı hızlıca açacağız. Siz vatandaşımız bizim aklımızda yüreğimizdesiniz. Çünkü biz israf yapan yapan değiliz biz icraatçıyız. Biz halkçıyız onlar rantçı…”

 

 

“ONLAR SADECE KENDİLERİ İÇİN SİYASET YAPIYOR”

 
31 Mart israfçıların ve rantçıların tarihe gömülme vakti… 1 avuç insana oy verilmesine asla müsaade etmeyin. Particilik yapma zamanı değil. Biz İstanbul’un büyük ittifakıyız. Bizler partiler ötesi düşünen bu şehrin emekçisini, kadınını düşünen halk ittifakıyız. Bazıları pireye kızıp yorgan yakmak isteyebilir. Buna izin vermeyin. Birlikte kazanacağız.

Bugün karşımızda olan güç hiç değişmedi. 2019’da bize ne yaşattılarsa aynılar. Demokrat değillerdi şimdi de değiller. Onların bugüne kadar akıllarına gelmeyen vaatlerini sakın dinlemeyin. Onların dönemi devri bitti. Emekliyi sefil etmediler mi? İşçiyi sefil etmediler mi? Paramızı pul etmediler mi? Bir emekli kahvehaneye gidip çay bile içemiyor. Onlar sadece kendileri için siyaset yaparlar biz sizin için çalışacağız.