İmamoğlu: Biz neleri aşmadık, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarız be kardeşim, şaşarız!

İmamoğlu: Biz neleri aşmadık, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarız be kardeşim, şaşarız!
5 Mart 2024 19:25

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler Halk Buluşması’na katıldı. İmamoğlu, vatandaşlara seslendi.

 
İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

 

 

“Burada birlikteyiz, bir aradayız. Kimse kimseye şunu demiyor; ‘Sen ne giyersin, inancın ne, nerelisin…’ Burası halkın meydanı. Hep de öyle olmaya devam edecek.

Bugün nasılsa seçimden sonra da öyle olacak. Hep söylüyorum, bir köy çocuğu eğer doğuyor, büyüyor, eğitimini tamamlıyor ve bir gün İstanbul’a belediye başkanı olabiliyorsa bu yolculuğun bir başka adı var o da Atatürk Cumhuriyetinin yolculuğu.

 

 

Aramızda kalsın, Bahçelievler hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Şimdi hem Gülizar Emecan bir Bahçelievlerli ve kadın bir mühendis olarak hem Özgür Çelik hem Bahçelievlerli ve CHP’nin ilk başkanı olarak üçümüz birlikte Bahçelievler’de tarih yazacağız. Bahçelievler, 31 Mart’ta Emine Gülizar Emecan’a, yetkiyi ilk kez bir kadın belediye başkanına verecek.

Bu sene İstanbul’da 4 noktada, 4 kadın belediye başkan adayımız var. 4 kadın belediye başkanı İstanbul tarihinde ilk kez seçilecek, göreceksiniz, hep birlikte başaracağız.

Ya be Allah’ın adamı, sen bakanlıksın. Milletin bütçesiyle iş yapıyorsun. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yim. Ben de milletin bütçesiyle iş yapıyorum. Bunların husumeti var ya bu millete her türlü sıkıntıyı verir. Allah korusun bunların husumetinden. Ama ben size söyleyeyim, vız gelir tırıs gider. Biz neleri aşmadık, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarız be kardeşim, şaşarız.

 

 

İşaret dili tercümanı sözü verdi

 
Mitingde konuşurken bir işitme engelliye işaret diliyle onu sevdiğini söyleyen İmamoğlu, işitme engelli vatandaşa, “Haklısınız” dedi. İmamoğlu, ekibine dönerek, “Benim otobüsümde ve kürsümde işaret dili elemanımız niye bu sene başlamadı? Hızlıca bunu hallediyorsunuz” dedi.